Bülent Turan: HDP kapatılmak için her şeyi yapıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "HDP söylemleriyle ve eylemleriyle adeta kapatılmak için her şeyi yapıyor. Terör örgütünün sözde iradesini kendilerine bir misyon, bir görev bilmişler" dedi.

Bülent Turan: HDP kapatılmak için her şeyi yapıyor
Bülent Turan: HDP kapatılmak için her şeyi yapıyor
GİRİŞ 21.02.2021 16:32 GÜNCELLEME 21.02.2021 16:32
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Gara’da 13 Türk vatandaşının terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinden sonra HDP ve CHP’nin tutumunu eleştirdi.

Turan, "HDP söylemleriyle ve eylemleriyle adeta kapatılmak için her şeyi yapıyor. HDP’nin Kandil'le fikri bağı olduğu gibi organik bağı da olduğu çok açık. Terör örgütünün sözde iradesini kendilerine bir misyon, bir görev bilmişler" dedi.

Turan, Gara'da 13 Türk vatandaşının akçakça katledildiğini söyleyerek, "HDP'li yöneticiler cılız bir şekilde kınamaktan öteye gidemediler. 'Terör örgütünü lanetliyoruz, kahrolsun PKK' diye bir şey duyduk mu? HDP ile iş birliği yapan, yol yürüyen CHP ve diğer partiler için de artık nerede durduklarını gözden geçirme vakti. 'Dostlarımızla iktidar olacağız' diyen Kılıçdaroğlu’nun, Gara’da insanlarımızın kalleşçe şehit edilmesinden sonra hedef alması gereken Sayın Erdoğan değil, terörle arasına mesafe koyamayan 'aziz dostları' olmalıydı. Sormalıyız, maden operasyon başarısız; 6 yıldır CHP’nin dostu HDP, HDP’nin dostu terör örgütü PKK tarafından tutulmuyor muydu askerlerimiz? Ne yaptı dostlarınız Sayın Kılıçdaroğlu?" diye konuştu.

'GEREĞİNİ YAPACAĞIZ'

"HDP milletvekilleri genel merkezlerine gider gibi Kandil'i kendilerine yol edinmişler" diyen Turan, şöyle konuştu:

"Soruyorum, bir milletvekilinin terör örgütünün ininde ne işi var? Bir milletvekilinin yeri Kandil değil, milletin Meclisi’dir. Ne Avrupa’da ne de dünyanın hiçbir yerinde hiçbir demokrasisinde bunun örneğini göremezsiniz. Doğu Akdeniz, Libya, Azerbaycan, terörle mücadele, askeri tezkereler ve sözde Ermeni soykırımı gibi hiçbir milli meselede Türkiye’nin yanında değiller. Meclis’te imzalanan ortak hiçbir bildiriye imza atmadılar. Türkiye partisi olamadıkları gibi, emperyal güçlerin oyuncağı olduklarını her fırsatta göstermiş oldular. İnanıyorum ki söz konusu vekillerle ilgili yargı gereğini yapacaktır. Fezlekeler de Meclise geldiğinde biz gereğini yapacağız."

YORUMLAR 75
  • ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatmak anlamsız, yenisini kurarlar yada CHP ye katılırlar. En iyisi hepsini tek tek içeri almak.
    Cevapla
  • skoc 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin kadar saf birini görmedim yapılan işler cezasız mı kalsın ? Terör örgütünü desteklemek alenen yapılabilen bir eylem mi olsun ? bence siz bir beyin cerrahına gidin. en azından seçim yardımından yoksun kalırlar.
    Cevapla
  • Keimgok42 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şekilde teröre bulaşanlara Hazine yardımı yapmayın Bizim Paralarımız bize silah olarak dönüyor
    Cevapla
  • Keimgok42 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyorsunuz Teröre Bulaşanlara öbür boyu siyaset yasağı getirin kapatın Öcalan diyeni içeri dıkın
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Turan Bey!Nasıl kapatacaksınız?Cumhur ittifakı olarak birsiniz.Ama,Abdullah Gül'ün atadığı ve CHP'nin atadığı Anayasa Üyelerinin,bebek katili Aponun heykelini dikecek Demirtaşı,Mit tırlarını görüntüsünü yayınlayan ve veren Can Dündarı,Enis Berberoğlunu ve Gezi finansörü Osman Kavalayı serbest bırakılmasına hükmetmiştir.Ortak vasıfları bunların, Türkiye , Türk ve İslam düşmanı olmasıdır.Bu Anayasa Mahkemesi,Türk'ün ve Türkiye'nin Anayasası kesinlikle olamazlar.Vatan hainlerin anayasası olmuştur.Bir hizaya sokmak lazım gelir.Yoksa, Türkiye Cumhuriyeti elden kayıp gidecektir.Millileşmesine acilen ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Abdullah HÂN Birkul 3 yıl önce Şikayet Et
    O halde HDP kapatılsın! Çok basit.
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke kapatmak çözüm olsa...Ama pkk bitmeli...pkk biterse hdp de biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?