MHP 'Bahçeli ile devam' dedi! Cumhurbaşkanı adayını duyurdu, sürpriz Mısır açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin 2023 Haziran'da yapılacağını adayın da Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağını açıkladı. MHP'nin 13'üncü Olağan Kurultay'ında yeniden "Genel Başkan" seçilen Bahçeli, HDP'nin başka bir isimle açılmamak üzere kapatılması gerektiğini söyleyerek, CHP ve İYİ Parti'ye yüklendi. Dış politikaya da değinen MHP lideri, "Mısır ile ilişkiler eski seviyesine çıkartılmalıdır" dedi.

GİRİŞ 18.03.2021 13:25 GÜNCELLEME 19.03.2021 05:56
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 13'üncü Olağan Kurultayı saat 10'da "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak" sloganıyla başladı ve sona erdi.

BAHÇELİ YENİDEN GENEL BAŞKAN

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen kurultayda, üst kurul delegelerinin tamamının imzasıyla genel başkanlığa yeniden aday gösterildi. 24 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Bahçeli, 10'uncu defa genel başkanlık koltuğuna oturdu. Yapılan oylama sonucunda, 1277 delegenin oyunu alan Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi.

MHP, 13'üncü büyük kurultayına hazır

DAVET HERKESE GİTMEDİ

CHP, İYİ Parti ve HDP'nin davet edilmediği kurultaya AK Parti'yi temsilen Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu katıldı.

MHP YÖNETİMİNDE CİDDİ DEĞİŞİKLİK YAŞANDI

MHP yönetimindeki en dikkat çeken değişiklik, genel başkan yardımcıları Emin Haluk Ayhan ve Hidayet Vahapoğlu'na MYK listesinde yer verilmemesiyle yaşandı. MYK üyeleri Ruhsar Demirel, Sefer Aycan ve Zühal Topcu da yeni oluşturulan listede kendine yer bulamadı.

MHP'nin Merkez Yönetim Kurulunda 10 kadın üye görev yaparken bu sayı yeni listede 5'e düşürüldü. Nevin Taşlıçay, Nur Tuğba Aktay ve Deniz Depboylu MYK'deki yerini korudu, Pelin Yılık ve Filiz Kılıç listenin yeni isimleri oldu.

MYK'YA 36 YENİ İSİM

MYK listesine giren 36 yeni isim şöyle sıralandı: "İsmail Özdemir, Mehmet Celal Fendoğlu, Muharrem Varlı, Sermet Atay, Hayati Arkaz, İbrahim Özbay, Ali Uçak, Seçkin Odabaşı, Afşin Birben, Ahmet Kürşat Azkur, Bülent Maşaoğlu, Derya Bulut, Bahadır Bumin Özarslan, Turan Şahin, Filiz Kılıç, Emrullah Türe, Ahmet Savaş Çolak, Hüseyin Yıldız, Eyüp Gönültaş, Tarkan Toper, Pelin Yılık, Gökhan Türkeş Öngel, İbrahim Uzun, Murat Turna, Turan Şener, Uğur Öztürk, Serdar Soydan, Ahmet Selim Yurdakul, Cengiz Şahin, Fevzi Altuntaş, Yavuz Tellioğlu, Şahin Gürz, Beşir Tatar, Muhammet Köse, Hüseyin Edis ve Ömer Ekici"

LİSTEDE ÇİZİK YİYENLER

Merkez Disiplin Kurulundaki isimler yarı yarıya değişti.

Mevcut MDK'de yer alan Hami Korkmazlı, Gencer Özdemir, Mehmet Azar ve Fevzi Fırat Gözüyeşil yeni listede yer almazken MDK'nin tek kadın üyesi Duygu Kurban Gözüoğlu'nun da arasında olduğu mevcut 5 üye yerini korudu. Taner Gökçek, Cemil Yavuz Aksu, Fazıl Çağrı Kuş ve Emin Alper Öztürk ise listenin yeni yüzleri oldu.  Oluşturulan yeni listelerdeki isimler, kurultaydaki 1271 delegeden 1249'unun geçerli oyuyla MYK ve MDK'de görev yapmaları için seçildi.

BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMALAR

Bahçeli, MHP'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nda konuştu;

" - Büyük Türk milleti, aziz vatandaşlarım, kurultay divanımızın değerli başkan ve üyeleri, kurultayımıza teşrif eden kıymetli misafirler, fedakar, vefakar ülküdaşlarım, sayın basın mensupları, Mart ayının 18'inde yani bugün Çanakkale ruhunun ilhamıyla şühedanın irtibatıyla, milletin iradesiyle 13. Olağan Büyük Kurultayımızı yapmanın emsalsiz kıvancını yaşıyoruz.

- İstiklal için birlik, istikbal için dirlik diyoruz kazananın Türkiye olacağına inanıyoruz. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz, hep düşünüyoruz hep altında kefensiz yatanı, şehit olduğuyuz incitmiyoruz atamızı.

- Gönül isterdi ki bu salonun içi de dışı da hınca hınç dolsaydı. Ancak bir yıldır hem ülkemizin hem dünyamızın kıyasıya mücadele ettiği Kovid-19 nedeniyle kurultaya katılımı sınırlı tuttuk.

- Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz. Milli gönüllerdeyiz. Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmadık. Hak namına haksızlığa tapmadık.

- Zaman oldu şafağı sökmeyen gecelerde ülkümüzle aydınlandık. Anılarımızı pusula yaptık, geleceğe açıldık. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk, yeri geldi hıyanetlerle boğulmak istendik. Dönmedik yolumuzdan, şikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden.

FEZLEKE AÇIKLAMASI: ÖNÜNE ARKASINA BAKALIM DEMEK SİYASET DEĞİLDİR

- İnsanlık değildir, insan hakları hiç değildir. Bölücü vekillerin TBMM'ye gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Neyine bakacaksınız? Fakat gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. HDP, Türk demokrasisinin çerçevesini sarmış mayın tarlasıdır. İYİ Parti, siparişle kurulan projedir. İP'in Başkanı Cumhur İttifakı'nı tanımlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerininse proje bazı bir ittifak olduğunu teyit etmiştir. Bu neyin projesidir? Hedefler manzumesi nerelerden ibarettir?

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ MUHTEREM ERDOĞAN'DIR"

- Cumhur İttifakını arayan Pensilvanya'da, Kandil'de değil, başkent Ankara'da dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır. 2023 Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhur İttifakı 106 yıl önce Çanakkale'yi geçilmez yapan haşmetli imanın emanetçisidir. Bizim ittifakımız yalana karşı doğruluğun, hıyanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır.

ERKEN SEÇİM TALEPLERİNE CEVAP: ZAMANINDA YAPILACAK

- Erken seçim diye tutturanlar, iyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. Cumhur İttifakı'nın tavizsiz kararı budur. Cumhuriyetin 100'üncü yılında yeni bir tarih yazılacak, yeni bir sayfa açılacak.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: YALAN SÖYLEMİŞTİR

Kılıçdaroğlu bir tarafta Türkiye'de can güvenliği yok derken diğer tarafta 10 milyon işsizlik var derken yalan söylemiştir. CHP Genel Başkanı tarlayı bilmez, çiftçimizi konuşur bakkala girmez, marangozu tanımaz, gelin görün ki esnafımızı konuşur, memurlarımızdan bahseder. Sıra CHP'ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamaktan kaçınmaz.

TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ: ÇALKANTILAR BU SİSTEMLE AŞILMIŞTIR

- Yeni sistem Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerine dayanmıştır. Parlamenter sistemdeki karışıklıklar, çalkantılar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle aşılmıştır. Türk tipi başkanlık modelidir. Türkiye'nin sistemsel aksaklıklarının milli iradeyle çözülmesinden herkes memnun olmalıdır. 9 Temmuz 2018'den itibaren uygulamaya geçen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi taban tutmuş, tarihsel ve kültürel mazimizle örtüşmüştür. Yeni sistemin özünde Türk milletinin beka ve refah özlemleri esastır. Geçmişin tecrübeleriyle geleceği kavuruyor, daha uyanık, daha dikkatli hareket ediyoruz. Tanzimat'tan Islahat'a, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e kadar pek çok görüş, fikir, sistem önerilmiştir.

YENİ ANAYASA MESAJI: YENİ YÖNETİM RUHUNA UYGUN BİR ANAYASA İKİNCİ HEDEFİMİZDİR

İnsan hakları eylem planı, ekonomik reform paketi müspet gelişmelerin işaret fişeğidir. Bu sürecin sivil, geniş katılımlı, yeni yönetim sisteminin ruhuna uygun bir anayasa ile tahkim edilmesi ikinci hedefimizdir. MHP gerekli çalışmalarını sürdürmektedir. Hazırlıklarımız tamamlanacaktır. Siyasi partiler kanunu değiştirilmeli, seçim kanunu düzenlenmeli, siyasi etik kanunu çıkarılmaldır. Dokunulmazlıklar yeni baştan ele alınmalıdır. Anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısıdır.

EKONOMİ RAKAMLARI

Türkiye'de aç ve açıkta kimsenin yaşamını istemiyoruz. İnsanımızın ihtiyaç ve isteklerini yerli ve milli ekonomik sistemle karşılamak zorundayız. 2020'de küresel ekonomi yüzde 3,5 küçülmüştür. Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8 büyüme kaydetmiştir. G20 arasında ekonomisi büyüyen iki ekonomiden birisi Türkiye olmuştur. Ekonomide yaşanan toparlanma ve canlanma devletimizin ve milletimizin kasasına yansıyacaktır.

"BU MİLLETİN SİNESİNDEN DİKDATÖR YA DA TİRAN ÇIKMAMIŞTIR"

Diyorlar ki; Türkiye'de totaliter eğilimler güçleniyormuş, demokrasi zayıflamış, düşünce ve ifade özgürlüğü kalmamış. Bu çürük, çarpık iddiaların üç boyutlu hedefi vardır. Birincisi yabancı yatırımları caydırmak, ikincisi uluslararası camiada saygınlığımızı lekelemek, üçüncü boyutu egemenlik haklarımızdan taviz beklentisidir. FETÖ'cüler Yunanistan'ı ve ABD'yi sığınma limanına çevirmişken kimsenin sesi çıkmıyor. AP'nin Türkiye'nin Suriye'de işgalci olduğunu iddia etmesi de bir başka ahlaksız iddiadır. Türkiye'de demokraside yok diyenler bunu külahıma anlatsınlar. Bu milletin sinesinden diktatör, tiran çıkmadı. Despotizmin en ufak emaresi belirmedi. Türkiye ekonomisini reformlarla güçlendirirken, diğer yandan aslı olmayan iddiaları yok etme gayesiyle hukuk, demokrasi ve insan hakları konusunda yüksek standartlara erişmek zorundayız.

ANDIMIZ MESAJI: SİZİN NERENİZ DOĞRU Kİ

- Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz, adımızdan ve andımızdan vazgeçmeyiz. Ey CHP yönetimi sizin nereniz doğru ki Andımıza sahip çıkacaksınız, nereniz doğru ki Andımızı söylemek size yakışacaktır. Sizlerin kimleri taşeronu olduğunuz bilmeyen kalmış mıdır?

"HDP BAŞKA BİR İSİMLE AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMALIDIR"

- HDP, siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür. Herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, gelecek nesillere namus görevidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi AYM'ye göndermesi hak, hukuk ve adaletin sesidir.

MISIR AÇIKLAMASI: DEVLET DUYGU İLE DEĞİL AKILLA YÖNETİLİR

- Bugün Türkiye'nin önündeki en önemli stratejik önceliği, jeopolitiğine yönelmesidir. Bu çift başlı Selçuklu kartalı ile simgeleştirilmelidir. Biz doğu veya batı kararsızlığı arasında sıkışıp kalmayız. Hem doğu hem batı kanadındayız. S-400 sistemi milli egemenlik konusudur. Vatan savunması başkalarını keyfine bırakılamayacaktır. Mısır ile kurulan sıcak ve yapıcı diyaloglar isabetlidir. Bize göre Mısır ile ilişkiler eski seviyesine çıkartılmalıdır. Unutmayalım ki devlet duygu ile değil, akıl ile yönetilir. Türkiye'nin jeopolitiğinin odak noktası milli kültürü, tarihi ve Türk dünyası ile kuracağı ilişkiler olmalıdır. Milli güvenliğimiz komşu ülkelerin sayısı ve sınır uzunluklarıyla güç kazanım ya da kaybetmelerinden etkilenmektedir. Diyalog, barış, huzur, sükunet ve istikrar stratejik hedefimizdir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 107
  • hönder 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah uzun uzun uzun ömürler versin..devletin başında devlet olacak...ve oluyor...elhamdülillah sayın Devlet bey,,,, her daim dosdoğru duruşuyle ,düşmana ve ayrılıkçılara karşı ülkücü gençliğin sesi oldununuz.tarihi vazifelerinizi her daim yaptınız..
    Cevapla
  • ABUZER AKTAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    her konuda minnettarız yurdumun selameti için bayrağımız birliği için MHP TEŞKİLATIMIZI CUMHUR İTTİFAKINI CANI-BİR-GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ Adıyaman
    Cevapla
  • ABUZER TANRIKULU 3 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfa ilimizden kader mahkumları yakınları olarak bu hdp partisi kapansın bizbize yeteriz canım Türkiye Saygılarımızla Teşekkürler Devletimize Destekliyoruz
    Cevapla
  • ALİ KORKMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Çorum Kader mahkumları MHP teşkilatı ve akparti hükümetimize Güveniyoruz inanıyoruz Destekliyoruz HDP kapansın
    Cevapla
  • RABİÂ AYYILDIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya ilçemiz kader mahkumları Ailesi olarak bu hdp partisi kapansın İstiyoruz gençlerimizin hayatı ile oynayan HDP PARTİLERİ kapansın bizbize yeteriz Türkiyem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar