AK Parti'den dikkat çeken 'kapatma' açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, HDP'nin kapatılmasıyla ilgili olarak, "AK Parti, 'Kapatma hiç olmasın, nasıl ve hangi mahiyette kurulursa kurulsun partiler çalışsın.' yaklaşımında hiç olmamıştır. Bu yönde bir hukuki ve siyasi yaklaşım düşünülemez, gerçekçi değildir." dedi.

AK Parti'den dikkat çeken 'kapatma' açıklaması
AK Parti'den dikkat çeken 'kapatma' açıklaması
GİRİŞ 19.03.2021 14:58 GÜNCELLEME 19.03.2021 14:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, son günlerde gündemde bomba etkisi yaratan HDP'nin kapatılmasıyla ilgili süreçle ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bostancı, "Hukuk, HDP'nin yürüttüğü siyasetin karmaşık ilişkiler ağına dair harekete geçmiş, buradaki mahiyeti hukukun ışığında değerlendirme ihtiyacı hissetmiştir. Söz hukuktadır." dedi.

Ayrıca Bostancı, "AK Parti, 'Kapatma hiç olmasın, nasıl ve hangi mahiyette kurulursa kurulsun partiler çalışsın.' yaklaşımında hiç olmamıştır. Bu yönde bir hukuki ve siyasi yaklaşım düşünülemez, gerçekçi değildir." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 3
  • Eskimalatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkan Erdoğan " ben partilerin ve kurumların cezalandırılması yerine kişilerin cezalandırılmasından yanayım" demişti. Bu ne demek? partiler hangi amaca hizmet ederlerse etsinler kapatılmamalı. Şimdi anket soncu herkes HDP kapatılsın dediği için insan söylediklerini inkar etmeyecek. Çünkü zamanında parti kapatmalar en çok Ak Parti çizgisinde olan partileri etkilemişti. Güç bize geçti diye söylediklerimizi inkar etmemeliyiz. Ben ilke olarak partilerin kapatılmasına karşıyım. Bence HDP kapatılma yerine siyasilerinin tümüne yasak getirilsin ve hazine yardımından mahrum bırakılsın.
    Cevapla
  • KAPAK 3 yıl önce Şikayet Et
    hdp li vekillerin vekilliği düşürülmedikçe parti kapatılmasında meclise ve türk milletine faydası yok.. pkk yı savunan terörist vekiller bu sefer başka bir parti sıfatıyla destek çıkacaklar ... tek çözüm parti kapatmak yerine vekilliği düşürülmeli...
    Cevapla
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    siyasete devam edebildıklerı surece kapatmanın faydası yoktur ,sadece isim değişir ,hdp yı kapatırsın yedek partılerıne geçer devam ederler kapatılınca vekillıklerı duşmedıkten sonra faydasız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!