Bülent Turan'dan Ayasofya imamı Boynukalın hakkında yeni açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Ayasofya Camii Baş İmamı Boynukalın ile ilgili yaptığı paylaşıma açıklık getirdi. İmamların günlük siyasi polemiğe konu olmaması gerektiğinin altını çizen Turan, "Faize, LGBT'ye karşıyım demek kötü değil. Ama bunu günlük siyasetin konusunu yaparsanız bedel ödersiniz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 24.03.2021 20:03 GÜNCELLEME 24.03.2021 20:09
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın ile ilgili paylaşımına açıklık getirdi. Turan şunları söyledi: 

Ben imam hatip mezunu bir adamım. Benim o tweetimden "İmamı camiye tıkın, İslam'ı durdurun, faize evet deyin dedi" tazı saçma sapan sonuçlar çıkaran hiçbir yorumcuya da hakkımı helal etmiyorum. 

Bülent Turan’dan Ayasofya Camii Baş İmamı Boynukalın'a uyarı

Ayasofya Camii hepimizin. Ayasofya'da namaz kılmaya giden insanın hiçbir önyargı duymadan gitmesi lazım. Ayasofya'da vaaz veren imamın hiçbir siyasi görüşüne bakmadan insanların dinlemesi lazım. 

"ALİMLER UCUZ SİYASETİN KONUSU OLMAMALI"

Siz faize karşıyım diyorsanız, bunu bir faiz hutbesinde anlatırsanız başımızın tacı olur. Ama Merkez Bankası kararından sonra atarsanız bu siyasetin konusu olur.

İmamlarımız, alimlerimiz bizim başımızın tacı. Alimler ucuz siyasetin, günlük polemiklerin konusu olmamalı. 

İmam hocaya birkaç defa çok farklı insanların uyarı yaptığını; dinimize, davamıza, Ayasofya'ya, şahsına faydası olmadığını söylemesinin yaramamasından dolayı bu tweeti attım. 

"BEDEL ÖDERSİNİZ"

Faize, LGBT'ye karşıyım demek kötü değil. Ama bunu günlük siyasetin konusunu yaparsanız bedel ödersiniz.

Bana diyorlar ki siz faizciliğin lobiliğini yaptın. İnsaf. Bu bir hak. Hakkıma girenlere de hakkımı helal etmiyorum. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 104
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Din işlerini devlet işlerine karıştırma demiş kisaca
    Cevapla
  • Ersoy ÖZBEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Zamanlaması gayet doğru. Sıradan bir günde olsa kaç kişi duyardı. Şimdi duymayan kalmadı. Bırakında hocaların sesi çıksın biraz. Biraz da dini konular günden konusu olsun. Polemik konusu olsun. Gündem de uzun süre kalsın tartışılsın. Bunda ne gibi bir zarar var. Gümden hep sapkınların gündemi mi olsun.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    bülent turan seninde fazla bilgin yok bırak bilen konuşsun
    Cevapla
  • adam 3 yıl önce Şikayet Et
    İmam ne bedel ödeyebilirki , siyasetçi daha cok ağır bedel öder . Allahın emir ve yasaklarını söylemesi nasıl bir siyaset ilgisi olabilirki.
    Cevapla
  • eyup 3 yıl önce Şikayet Et
    hoca hakkı söylemek istiyorsa anayasanın kuran olmasını istiyorsa çıksın laikliği kaldıralım desin. bu iktidar öncesinde çıkıp tek kelime edebilmiş mi acaba. verdiği demeçlerin kendisini oraya getiren siyasi iktidarı zora soktuğunu bilmiyor mu acaba. mevcut iktidar dağılırsa islam aleminin yıkılacağını göçmenlerin sahipsiz kalacağını bilmiyor mu acaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak