MHP teklif hazırladı! Terörden yaralanan herkese gazilik verilsin

MHP, terörle mücadelede yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayan asker ve polislere “gazilik” unvanının verilmesine yönelik kanun teklifi hazırladı.

MHP teklif hazırladı! Terörden yaralanan herkese gazilik verilsin
MHP teklif hazırladı! Terörden yaralanan herkese gazilik verilsin
GİRİŞ 10.04.2021 07:57 GÜNCELLEME 10.04.2021 07:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Teklifte, “1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanunu”na ek madde getirilerek, TSK, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet’in sağlık şartları yönetmeliklerine uymayan asker ve polisleri kapsayacak şekilde, yaralanma derecesi dikkate alınmadan, gazilik unvanlarının verilmesi öngörülüyor. 

Teklife göre, gazilik unvanını yanı sıra bu kişilere şeref aylığı da bağlanacak. Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Genel Başkanı Atilla Polat Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Çok mutluyuz ve umutluyuz. 19 binden fazla gazi sayılmayan asker ve polis adına, güneş bir günde bizim için doğsun istiyoruz” dedi. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • Orhan Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken geç bile kalınmış birşey bu
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl sonramı aklınıza geldi
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Bahceli, kesinlikle katiliyorum.bu kanun teklifine karşı çıkacak olanların bu vatan için mücadele etmiş canini ortaya koymuş, kahraman gazilerimize yapılan en büyük ihanet olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi