Efkan Ala: CHP milletsiz iktidar arayışından vazgeçmiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

GİRİŞ 11.04.2021 11:59 GÜNCELLEME 11.04.2021 13:19
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

Emekli amirallerin hadsiz bildirimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ala, "Bu ifade özgürlüğü değil muhtıradır." dedi. Bildiriye net tutum sergilemeyen CHP'ye eleştirilerde bulunan Ala, "Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki apolet sayısı amirallerin omuzlarındakilerden fazla. CHP milletsiz iktidar arayışından vazgeçmiyor." dedi.

Efkan Ala'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Bu bildirinin tartışılır tarafı yok Bu tür girişimlerle Ak Parti öncesinde sonuç aldılar. Muhtıra sonrası milletvekilleri istifa etti.

Bu bildiri ile sonuç alamamış olmaları muhtıra içeriğini değiştirmez. Aynı hevesin peşindeler... AK Parti net bir duruş sergilediği için amacına ulaşamadı.

YENİ ANAYASA
 

Bu duruşun kurumsallaşması için yeni anayasaya ihtiyaç var. Demokratik tutumun kurumsallaşması, demokrasinin garanti altına alınması lazım. 

Anayasaların yapılmasının bir felsefesi vardır. Darbe ikliminde bir sivil anayasa yapamazsınız. Anayasa ile demokrasimiz garanti altına alınacak ve artık darbelerin, bildirilerin, cuntaların meselası bile duyulmayacak. Sistemin darbeye, muhtıraya, bildiriye açık kapı bırakmaması gerekiyor.

AMİRALLERİN BİLDİRİSİNİN AMACI NE?
 

Her önlerine geleni irtica adına istedikleri kişiye ordudan atabiliyorlardı. Bunların zamanında FETÖ orduya yuva yaptı...

Bir suç yazılıyorsa, kanun bunun alt başlıklarını yazmalı.

Orduda 15 Temmuz sonrası çeşitli reformlar gerçekleşti, bu düzenlemelerin sonuçları çok açık. Savunma sanayisi dikkat çeken bir noktaya geldi. SİHA'lar savaşın seyrini değiştirdi. 

Suriye, Irak ve Libya'daki başarı bu reformlar sayesinde gerçekleşti. Türkiye uzun dönemdir, uluslararası çıkarlarını kendi sınırları dışında sağlayabilen bir imkana kavuştu. Hükümet karar veriyor ama sahada bu kararı uygulayabilecek bir TSK oldu.

MUHTIRALARIN YANINDA TEK KALAN YAPI
 

Şimdi muhtıraların yanında bir tek CHP kaldı. Kendilerine çeki düzen verip artık demokrasinin yanında durmaları gerekmelidir. Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki apolet sayısı amirallerin omuzlarındakilerden fazla. 

CHP milletsiz iktidar arayışından vazgeçmiyor.

Sahte gündem söylemleri, ilkokul muhakeme seviyesinde ifadeler... 

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞIN EŞİĞİNDE
 

Türkiye barış ve huzurun korunması için çaba sarf ediyor.

Biz erdemli güç olarak Afrika'da ve ülkemizin dışında bulunuyoruz. Afganistan'daki görüşmelerin Türkiye'de devam etmesi için çalışmalar var. Türkiye erdemli güç olarak insiyatif alabiliyor. Kafkasya'da da kutlamalara katıldık oradan ayrılmadan Cumhurbaşkanımız bir çağrı yaptı, "Gelin bölgede huzur ve güvenin sağlanacağı bir bölgesel çalışma yapalım..." 

Türkiye bölgedeki gelişmelere seyirci kalamaz. Ortadoğu masasında sandalyeniz yoksa menüsünüz demektir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 55
  • Neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp milletini sevmeyen diktatör bir partidir
    Cevapla
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    fitneci yahudi marksın marksist komünist fikirlerini kemalizm diye yutturmaya çalışan din ve ahlak düşmanları, çocukların okulda ahlak etik bilgisi dersi almasına bile tahammülü olmayanlar Atatürkün kurduğu partiyi ele geçirdi. Atatürkün islamla bir sorunu olsa diyaneti kurup kendi cebinden ödeyip Kuranın mealini ve tefisirini hazırlatır mıydı? Atatürkün partisini ele geçirdiler ismini ve mirasını istismar ediyorlar. Çoukların din ve ahlak drsi almasını engelleyenler lgbti sözcülüğü yapıyorlar.
    Cevapla
  • 1 isi 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin genlerinde milleti küçümseme ağzı çorba kokan köylüler zihniyeti var kendileri üstün ırk beyaz Türkler tıpkı yahudilerin kendilerini tüm insanların efendisi zannettiği gibi düşünüyor ve hayal dünyasında yaşıyorlar. Lakin o kalın ayyaş kafanıza sokun geçti o tek parti günleri gectiii gömüldü İnönü gibi
    Cevapla
  • Süvari 3 yıl önce Şikayet Et
    Efkan bey çok yeni şahane cümleler kurmuş. Allah razı olsun. Başarıları daim olsun. Böyle devlet adamlarını görmek çok güzel. Allah eksikliğini göstermesin.
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Chdp genel müdürü ve yancıları 15 Temmuz da ne mal olduğunu gösterdiler. Millet ve Lideri alanları doldururken bunlar darbecilerle anlaşıp evlerine kaçtılar . Zaten darbeci kendi kafasından olunca tam destek hep destek verdiler. Bakınız 27 mayıs , 12 eylül ve 28 şubata .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz