Rusya-Türkiye-İran: İşte RUSTURAN

Rus lider Jirinovski, NATO, ABD ve AB'den Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini söyledi 'Gelin Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim Rusturan'ı kuralım' önerisini ortaya attı.

Rusya-Türkiye-İran: İşte RUSTURAN
Rusya-Türkiye-İran: İşte RUSTURAN
GİRİŞ 27.03.2008 03:46 GÜNCELLEME 27.03.2008 03:46
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Ankara'dan İstanbul'a gelen Rus lider Vladimir Jirinovski, NATO, ABD ve AB'den Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini ileri sürerek, 'Gelin Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim Rusturan'ı kuralım. Türkiye'nin gerçek dostu Rusya'dır' dedi.


Rusya Liberal Demokrat Parti kurucusu ve başkanı Jirinovski, Ankara'daki temaslarını tamamladıktan sonra İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Rusya Konsolosluğu yetkililerince karşılanan Jirinovski, gazetecileri 'Türkiye'yi çok özledim. Hepinizi çok seviyorum, Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sözleriyle selamladı. Konuk ağırlama odasına geçmeden açıklamalar yapan Jirinovski, 'Türkiye'ye ne AB'den ne de Amerika'dan fayda var. AB yıllardır Türkiye'yi oyalayıp duruyor. Buradan bir sonuç çıkmaz. Amerika ise artık dünyanın jandarması değil. Amerika politikası Irak'ta iflas etmiştir' dedi.


NATO toplantıları için Ankara'da temaslarda bulunduğu hatırlatan Jirinovski, 'NATO'nun da eski etkinliği ve gücü kalmadı. NATO kendini bile koruyamıyor, Türkiye'yi nasıl koruyacak? Türkiye'nin geleceği komşularıyla yapacağı ittifakla güçlenecektir. Gelin; Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim, Rusturan'ı kuralım. Türkiye'nin gerçek dostu Rusya'dır. Türkiye'ye ancak komşularından fayda var' diye konuştu.


Bir soru üzerine Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonları değerlendiren Jirinovski, 'Her alanda olduğu gibi bu konuda da Rusya Türkiye'nin yanındadır. Rusturan'ı kurduktan sonra Kürt konusu dahil bütün sorunları birlikte aşarız. Yeter ki el ele verelim, birbirimize güvenelim' şeklinde konuştu. Bazı özel temaslarda bulunacağı belirtilen Jirinovski, açıklamalarının ardından Ritz Carlton Oteli'ne hareket etti.

YORUMLAR 87
  • safa yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    TUFAN KILIÇ\'a. bu konuda bi bilgin olmadığı yorumundan belli. kulaktan dolma bilgilerle hareket etme! o yorumu yapmadan önce bi araştır bre güzel kardeşim! Allah sana da akıl vermiş onu kullan derim de başka bişey demem.
    Cevapla
  • Ömer Faruk KALYONCU 16 yıl önce Şikayet Et
    tufan kılınça!. türk-islam birliği er ya da geç olacaktır.d-8 birliği ile olmazsa başka bir birlikle olacaktır ama mutlaka olacaktır.her ne kadar sen ve senin gibiler istemese de durum budur!bu yorum da sana kapak olsun!
    Cevapla
  • tufan kılınç 16 yıl önce Şikayet Et
    safa yılmaza. d 8 kurmaya yeltendin libya lideri erbakanı kovdu sizin dönemde herkese zam verdiniz hükümet bozuldu herşey zam yapıldı her vermenn alması var sizin zihniyet bozuk sincanı hatırla sana kapak olur
    Cevapla
  • islam kösmene 16 yıl önce Şikayet Et
    HADİ CANIM ORADAN. \"Türkiye\'nin gerçek dostu Rusya\'dır. Türkiye\'ye ancak komşularından fayda var.\" bize hep tarih kitapları rusların tek amacı sıcak denizlere inebilmekti ve bunun tek yolu TÜRKİYE topraklarıdır diye öğrettiler. ne ABD ye evet, ne de RUSYA ya. çekin gidin ülkemizden. biz TÜRK- İSLAM birliğini seçiyoruz
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 16 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN ADAMA HAKSIZDA DEĞİL HANİ. Bizi yıllardır bekleten güce karşı başka güç ile ittifak ederek pozisyon alınabilir.Ama CHP liler bunada karşı çıkarlar.Çünkü onlar bu ülkenin patronuya.Biz çalışacağız onlar yiyecek bitirecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!