Bakan Soylu kısıtlamayı istismar edenleri açık açık uyardı

İçişleri Bakanı Soylu, pasaportuyla kısıtlamayı istismar edenleri açık açık uyardı. Soylu, "Kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değil" dedi.

GİRİŞ 17.04.2021 11:12 GÜNCELLEME 17.04.2021 12:48
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Soylu, pasaportuyla kısıtlamayı istismar edenleri açık açık uyardı.

Soylu, "Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değildir. Bu tarzdan muafiyetler, muafiyet nedeni, buna bağlı olarak zaman ve güzergahlarla sınırlıdır. Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var. İptal ederim, acımam da. Çünkü insanlar evde kalacaklar, siz pasaportunuzla beraber 'Pasaportum var' diye turist kılığında, imkanında bunu istismar edeceksiniz. Buna da müsaade etmeyiz" dedi.

Süleyman Soylu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu hafta sonundan itibaren valilerimiz, kaymakamlarımız, kolluk ve denetim ekiplerimiz için yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Tüm gücümüzle sahada olacağız. Özellikle muafiyetlerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını gerekirse tek tek arkadaşlarımız kontrol edecekler.

Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değildir. Bu tarzdan muafiyetler, muafiyet nedeni, buna bağlı olarak zaman ve güzergahlarla sınırlıdır. 'Ben kamu görevlisiyim, ben avukatım, ben mali müşavirim, muhasebeciyim, ben çiftçiyim' deyip, gün boyu kısıtlamalardan muaf olduğunu sanan, istediği yere istediği gibi gidebileceğini zanneden, 'Bakkala, markete gidiyorum' deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmiyoruz.

"TEK TEK KONTROL EDİLECEK"

Bu hafta sonundan itibaren valilerimiz, kaymakamlarımız, kolluk ve denetim ekiplerimiz için yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Tüm gücümüzle sahada olacağız. Özellikle muafiyetlerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını gerekirse tek tek arkadaşlarımız kontrol edecekler.

"PASAPORTUYLA BU İŞİ İSTİSMAR ETMEYE KALKARSA İKAMETİNİ İPTAL EDERİM"

Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var. İptal ederim, acımam da. Çünkü insanlar evde kalacaklar, siz pasaportunuzla beraber 'Pasaportum var' diye turist kılığında, imkanında bunu istismar edeceksiniz. Buna da müsaade etmeyiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 156
  • Ahmeteminn 2 yıl önce Şikayet Et
    Elimde 2 makbuz seçimde 10 kişi aile seçim vakti gözlerim seni bekler...
    Cevapla
  • kilicbk 2 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır birader ,pirinç kadar aklınla tehdit mi ?
    Cevapla
  • akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahh bakanım, her şey sözde iyi de .. memlekette ciddiyet eksikliği hakim...Yönetimde başta olmak üzere.. İlk önce bu bilinci uyandırmak şart. Özal merhumun dediğinden farklı değil memurlarımız; "benim memurum işini bilir." sosyal medyaya yansımadıkça kimsenin umurunda değil böyle şeyler..
    Cevapla
  • İrfan Ertekin 2 yıl önce Şikayet Et
    haberi tam anlamayanlar var, sığınmacı yada mülteci veya iş gerekçesiyle Türkiyede ikamet sahibi olup da sokağa çıkma yasağına herkes gibü tabi olanlar, turizm için ülkemize gelmiş gibi sokağa çıkma yasağı saatlerinde fıldır fıldır geziyolar; Bakan buna kızmış, kızılmayacak gibi değil resmen toplumu kazıklamak bu...
    Cevapla
  • Esra 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim amerikan pasaportum var ama 3 yildir türkiyede yaşiyorum, ve her türlü uygulamadan muafim.
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Yasak varken yakalanan cezayı ödesin, para Hükümetimize gidiyor, ilaç yapılıyor, hastane masrafları var.
    Cevapla
  • Gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bakanım onu bırak akşamın 10 u olmuş parklarda oyun oynayanmı dersin ne ararsan var biz çıksak hemen yeriz cezayı bizdeki de öyle şans.ne kolluk kuvveti gelen giden yok.ben 1 yıldır bekçi bile görmedim gören varsa söylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası