Son dakika haberi! 29 Nisan-17 Mayıs arası tam kapanma (İçişleri genelge gönderdi)

Son dakika haberi: Türkiye, 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde tam kapanmada olacak. Erdoğan açıklama yaptı, İçişleri Bakanlığı genelge yayımladı.

Son dakika haberi! 29 Nisan-17 Mayıs arası tam kapanma (İçişleri genelge gönderdi)
Son dakika haberi! 29 Nisan-17 Mayıs arası tam kapanma (İçişleri genelge gönderdi)
GİRİŞ 26.04.2021 23:52 GÜNCELLEME 27.04.2021 00:53
Bu Habere 732 Yorum Yapılmış
  • "29 Nisan akşamından 17 Mayıs sabahına kadar tüm ülke tam kapanmaya geçiyor. 
     
  • Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 
     
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, merak edilen tüm detayları kabine toplantısından sonra açıkladı.

     
  • İçişleri Bakanlığı, tam kapanmayla ilgili 81 ilin valiliğine genelge gönderdi. 

Son dakika haberi: Koronavirüsle mücadelede yeni bir döneme geçiliyor. Vaka sayıları Ramazan başında 60 bin bandının üzerine yerleşmiş, kısıtlamalar artırılmıştı. İlk iki hafta sona erdi, bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeni kararlar aldı. 

29 NİSAN-17 NİSAN TARİHLERİNDE TAM KAPANMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek tüm Türkiye'nin merakla beklediği kararları açıkladı. 

Bugüne göre, 29 Nisan Perşembe akşamı başlayacak tam kapanma, 17 Nisan Pazartesi sabahına kadar devam edecek. Tüm saatler sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Şehirler arası seyahat izne tabi olacak. Yüz yüze eğitime ara verilecek. Geçtiğimiz yıla benzer şekilde, istisnalar haricinde tüm iş yerleri kapalı olacak.

İşte Erdoğan'ın son dakika açıklamalarından satırbaşları: 

HEDEF 5 BİNİN ALTINDA VAKA

Tedbirlerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık. 

Vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmemiz gerekiyor. Aksi halde ağır faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz. 

'FEDAKARLIK' VURGUSU

Önümüzdeki günlerde biraz daha fedakarlık yapmamız önem arz ediyor.

YOĞUN BAKIM ÜCRETİ ALAN ÖZEL HASTANELERE UYARI

Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Hukuken bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilemez. İlave ücret talebiyle karşılaşan vatandaşlarımız bu durumu bildirirlerse failleri hakkında gereken işlemler derhal yapılacaktır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.
 

Bakan Koca yeni haritayı paylaştı! İşte il il son durum

MUHTARLARA AŞI MÜJDESİ

Muhtarlarımızın aşılarına başlayacağının müjdesini de vermek istiyorum. 

TÜM DETAYLARIYLA TAM KAPANMA

29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 5'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

TOPLU ULAŞIMA YÜZDE 50 SINIRI

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası seyahat için istisna teşkil etmeyecektir. 

ZİNCİR MARKETLER KAPALI OLACAK

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir.

SINAVLAR ERTELENDİ

Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitimlere ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir. 

TAM KAPANMANIN MADDE MADDE TÜM DETAYLARI 

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine "Tam kapanma Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgede tam kapanmanın tüm detayları kapsamlı olarak yer aldı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN GÖNDERDİĞİ GENELGEYİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.

BAKANLIK'TAN SON DAKİKA YÜZ YÜZE EĞİTİM VE SINAV AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kararları duyurmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı da açıklama yaptı. Böylece, yüz yüze eğitim ne zaman sona erecek ve sınavlar ne zaman yapılacak soruları da yanıt bulmuş oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim ve sınav duyurusu! Tarih açıklandı

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilmiş olup uzaktan eğitime geçilmiştir. Uygulama, 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00’dan itibaren başlayacaktır.

Okullarda 3 Mayıs sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir."

TAM KAPANMA İŞE YARAYACAK MI? UZMANLAR YORUMLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tam kapanma kararını, uzman isimler yorumladı. CNN Türk yayınında konuşan Prof. Dr. Mustafa Çetiner, "Metropollerde temel bazı kuralların; iş çıkış saatlerinde olan problemler büyük sıkıntı oluyordu. Bu Türkiye'yi rahatlatacak bir adım. Çok ciddi bir tam kapanma. Bir noktası daha çok önemli, şehirler arası ulaşım da kapandı aslında" ifadelerini kullandı. 

"AŞILAMANIN HIZLI DEVAM ETMESİ GEREKİYOR"

Çetiner ayrıca, tam kapanmayla birlikte aşılama çalışmalarının da çok hızlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı. 

Prof. Dr. Necmi İlhan ise, büyük şehirlerde kademeli ve esnek çalışmaya uyulmadığını, toplu taşımada bulaşma riskinin çok olduğuna dikkati çekti. İlhan, alınan kararla birlikte sırasıyla vaka, ağır hasta ve vefat sayılarının azalmaya başlayacağını belirtti. 

Düşüşün kalıcı olması gerektiğini de kaydeden İlhan, bunun için son bir ay herkesin gayret göstermesinin önemine vurgu yaptı. 

"DOĞRU BİR KARAR"

Tam kapanmayı 'doğru bir karar' olarak tanımlayan Prof. Dr. Kemalettin Aydın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin altı hedefine ulaşmanın mümkün olduğunu ifade etti. Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu seferki bu kısıtlamalar insanları rahatsız edici şekilde herkesin dolandığı şekilde olmayacak. Bugünkü kuralların kamusal uygulamasında çok ciddi tedbirler uygulanacak. Kamu çalışanları minimum düzeyde işini yönetecek şekilde mesaiye gidecekler."

YORUMLAR 732
  • Dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok ales sınavı ertelensin. Bu çocuklar nasıl gidip gelecek o kadar emek var stres bi taraftan .aileler bi taraftan tüm bakanlık sınavları ertelenmiş ales niye ertelenmesini. Bunlara virüs geçmez gibi bir şey. YÖK den açıklama bekliyoruz.
    Cevapla
  • Cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde herkesi memur sanıyorlar. 15 gün işe gitmeden maaş alacaklar bunların 15 böyle adelet olurmugünlük maaşını mağdurlara verseler ya
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyasiler versin ben tüm maaşımı bagislamaya hazırım
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    yazdığım kelimeleri kayda alınırsa yetkili makamlara iletilirse çok seviniriz sağlık memuru olarak sizden ricam bunla ilgilenen kişilerden bu yasakta çoğunluk caddelerde denetim var AMA MAHALLE ARASINDAKİ ÇOCUK PARKINDA 5 YAŞINDAN TUT 40..50 YAŞINA KADAR PARKTALAR YASAK OLDUĞU HALDE VE YERİNİ DE VERE CEM BURSA OSMAN GAZİ HÜDAVENDİGAR MAHALLESİ ARA SOKAKLARDA Kİ ÇOCUK PARKLARINI DENETLENMESİNİ İSTİYORUZ BİRDE ÖZELLİKLE BAYINDIR SK TA YUMURCAK ÇOCUK PARKININ DENETİMİ ÇOK ÖNEMLİ GECE SAAT .12 .den.sonra bile var polis yetmiyorsa asker bekçi zabıtada insin sağlık için tşk iletir saygılarımla
    Cevapla
  • antep27 2 yıl önce Şikayet Et
    yasaklı sektör sayısı yasaklı olmayan sektörden daha az :) küçük esnaf günlük masrafını çıkarıyorken onu da yapamayacak. büyük işletmeler fabrikalar devam ettiği sürece bu iş bitecek gibi görünmüyor. bu denli bir kapamayı turizm zamanı yaklaşınca değil de , okullara online eğitim kararı çıktığı kasım ile ocak ayı arasında yapsalardı şuan daha rahatlamış olacaktık..
    Cevapla
  • Orhan0708 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm iş yerleri kapalı ama istisnalar hariçmiş.. o istisnalara göre de tüm iş yerleri açık neredeyse... Demircisinden kömürcüsüne... muslukçusundan manavına kadar herkes istisna... Hiç bir işimiz adam gibi değil. Herkes kendince bir boşluk buluyor ve istisna oluyor. MAALESEF BURASI TÜRKİYE...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde