Kabine Biden’a cevabı masaya yatıracak

ABD’nin sözde ‘soykırım’ kararına karşı atılacak adımlar kabine toplantısında masaya yatırılacak.

Kabine Biden’a cevabı masaya yatıracak
Kabine Biden’a cevabı masaya yatıracak
GİRİŞ 26.04.2021 07:05 GÜNCELLEME 26.04.2021 09:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısının ana gündem maddesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını soykırım olarak tanıması olacak. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’nun bir sunum yapması planlanıyor.

İŞBİRLİKLERİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Kabine toplantısında, ABD’nin sözde soykırım kararına ilişkin önümüzdeki günlerde gündeme gelebilecek adımlar masaya yatırılacak. Toplantıda, ABD ile ticari, siyasi, ekonomik ve savunma gibi her alanda yapılan iş birlikleri gözden geçirilecek. Bu kapsamda, ilk olarak Türkiye’nin Washington Büyükelçisi’nin konuya ilişkin istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağrılabileceği belirtiliyor. Ayrıca toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da daha önce ‘kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız’ sözleriyle ifade ettiği İncirlik Üssü ile ilgili de değerlendirmelerin yapılacağı aktarılıyor.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KAPIDA

Toplantıda, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin vaka sayılarına yansıması da değerlendirilecek. Özellikle Ramazan Bayramı'nda 4 günlük ya da 19 Mayıs’ı da kapsayacak şekilde sokağa çıkma yasağı olup olmayacağının bu toplantıda karara bağlanması yönünde bir beklenti bulunuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayılarındaki artış, hastanelerin doluluk oranları, aşı tedarikinde son durum ve yerli aşı çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin bir sunum yapması bekleniyor. Bugüne kadar yapılan aşılama hakkında bilgi vermesi planlanan Bakan Koca’nın ayrıca, Rus Sputnik V aşısıyla ilgili gelişmeleri de aktaracağı ifade ediliyor.

TÜRKİYE

YORUMLAR 17
  • lazer 2 yıl önce Şikayet Et
    Erkek gibi çıkış...İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR..onların frekansına en uygun yanıttır..Ancak para alan emir..sesimiz çıkmıyor..
    Cevapla
  • OSMANLICA 2 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE CEVABI, İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR, başka ne denir bu işgalci IRKCI ABD YEYE.
    Cevapla
  • VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz iyi niyetle yaklaştıkça onlar daha çok çirkefleşiyor. Bırakın artık iyi niyeti abd dost filan değil apaçık teröristleri silahlandırıp üzerimize yolluyorlar, kapatın incirliği vs zaten giriti alternatif gösterip oraya da üs kurmuşlar varsın gitsinler oraya
    Cevapla
  • Plan -2 2 yıl önce Şikayet Et
    yılanın başşını zamanı gelince ezeceksin, acıma
    Cevapla
  • Yavuz-02 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesaj:Şiddetle kınıyoruz, ama acayip şiddetli...
    Cevapla
  • Muratb 2 yıl önce Şikayet Et
    Farkındayan biz ıraka girdik. Bu bile başlıca bir cevap. Ama yeterli mi değil. Sözle de fiiliyatla da cevap ve cevaplar verilecektir. Acık sabır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular