İYİ Parti'den 'Biden' açıklaması! HDP'ye yine tepki yok

İYİ Parti’den 1915 olaylarına ilişkin yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamasının şiddetle reddedildiği vurgulandı.

İYİ Parti'den 'Biden' açıklaması! HDP'ye yine tepki yok
İYİ Parti'den 'Biden' açıklaması! HDP'ye yine tepki yok
GİRİŞ 27.04.2021 07:08 GÜNCELLEME 27.04.2021 07:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Başkanlık Divanı’ndan sonra yapılan açıklama özetle şöyle: “Son yıllarda bazı devletlerin, amacı belli olan lobicilik faaliyetleri sonucunda iç veya dış politika kaygıları ile tarihi ve hukuki gerçekleri yok sayarak yaptıkları açıklamalara ABD Başkanı Joe Biden tarafından 24 Nisan tarihinde bir yenisi eklenmiştir. İYİ Parti Başkanlık Divanı olarak Başkan Biden’ın bu mesnetsiz açıklamasını şiddetle reddediyoruz.

ONAYLAYAN PARTİLERİ KINIYORUZ

Bu sözde soykırım iddialarının Türkiye üzerinde karanlık emelleri olanların hangi amaçlarına hizmet ettiğinin farkındayız ve asla taviz vermeyeceğimize de aziz milletimizin huzurunda söz veriyoruz. Tarihi ve hukuki gerçeklere aykırı bu talihsiz açıklamaya tavır göstermeyen hatta onaylayan kimi siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini de milletimize şikâyet ediyor ve aynı şiddetle kınıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında savaş, mukatele ve zorunluluk icabı toplu yer değiştirme koşullarında yaşanan ve sorumluluğu devlete atfedilemeyecek olayların ABD Başkanı tarafından ‘Sözde Soykırım’ şeklinde istismar edilmesi esef vericidir.

‘Hükümsüzdür’, ‘geçersizdir’ gibi ifadelerle yetinmekten ziyade devletimizin itibarına yakışır bir eylem planı konulmasını bekliyoruz.”

YORUMLAR 4
  • erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaa bu piyasada meydanlar da meçlis gurup toplantıların da kendini hanii sözüm ona bu yiğit bacınız diye kürsükeri yumruklayan sahte tavırlar sergikeyen Meral mi hdpkk cılara haddini mi bikdiremeyecek mümkün değil inanmam
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin bu şiddetli açıklamanızdan sonra Biden ne yapacağını şaşırmış halde!!! Yalnız bu şiddetli açıklamanız! nedense Türkiye'de kimseyi etkilemedi.
    Cevapla
  • Borazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gizli ortaklarına kızmadan Bıden a kızmış
    Cevapla
  • deli ormanli 2 yıl önce Şikayet Et
    sayin sener tepki goztersen de goztermesende sana oy pusulasi yokhalk her seyi iyi biliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil