HDP'li eski milletvekili Gergerlioğlu için 5 yıl hapis istemi

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Meclis'teki eylemi nedeniyle 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HDP'li eski milletvekili Gergerlioğlu için 5 yıl hapis istemi
HDP'li eski milletvekili Gergerlioğlu için 5 yıl hapis istemi
GİRİŞ 28.04.2021 16:40 GÜNCELLEME 28.04.2021 17:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) eylemi nedeniyle kamu görevini usulsüz üstlenme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından iddianame hazırladı.

İddianamede, Gergerlioğlu'nun kesin hüküm giydiği, bunun üzerine Anayasa'nın 84. maddesi gereği TBMM Genel Kurulu'nun 17 Mart 2021 tarihli 60. birleşiminde söz konusu durumun bilgiye sunulduğu ve şüphelinin milletvekilliğinin düşürüldüğü belirtildi.

Gergerlioğlu'nun kamu görevinin sona ermesine rağmen, usulsüz olarak üstlendiği milletvekilliği göreviyle 18-19 ve 20 Mart'ta milletvekili olarak hareket etmeye devam ettiği kaydedilen iddianamede, şüphelinin resmi görevi kalmamasına rağmen belirtilen süre zarfında gece ve gündüz kesintisiz bir şekilde TBMM'de bulunmaya devam ederek, nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal ettiği, TBMM tutanaklarının da bu durumu doğruladığı vurgulandı.

İddianamede, şüphelinin "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme" ve "kamu görevini usulsüz üstlenme" suçlarını işlediği belirtilerek, Gergerlioğlu'nun 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen kulaklara kadar ... Ya da ülkeden kovun. ABD mayın eşeği HDP ile bu ülkede at koşturamayacağını anlasın. Bunlara vereceğiniz cezalar ABD'ye mesajdır.
    Cevapla
  • @@@@@ 2 yıl önce Şikayet Et
    işte bu ....... teröristlere yaşam hakkı yok
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    İDAM EDİN GİTSİN HEPSİNİİİİ Bunların hepsi TÜRKIYE nin karşısında bunu bilmeğen yok bunlardan
    Cevapla
  • Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gecmişte aldığı maaş paralar ne varsa geri alınmalı terör hizmetcilerine fırsat olmamalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!