Çamur at tutmazsa izi kalır! Meral Akşener'den İGA iftirası

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in İGA iftirasına Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu tepki gösterirken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden de açıklama yapıldı.

Çamur at tutmazsa izi kalır! Meral Akşener'den İGA iftirası
Çamur at tutmazsa izi kalır! Meral Akşener'den İGA iftirası
GİRİŞ 30.04.2021 11:04 GÜNCELLEME 30.04.2021 11:06
Bu Habere 210 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "İstanbul Havalimanı'nı işleten şirkete 2020 yılı için 2 milyar 300 milyon lira garanti ücreti ödemekten geri durmuyor" açıklamasına Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tepki gösterirken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden de açıklama yapıldı.

İstanbul Havalimanı, 17 bin 407 uçuşla Mart 2021'de de Avrupa'nın en çok sefer yapılan havalimanı olurken, DHMİ'den yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı'na geçen yıl hiçbir garanti ödeme yapılmadığı belirtildi.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER'DEN İFTİRA

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında İstanbul Havalimanı'nın garanti ödemelerine ilişkin yalan beyanda bulunarak 'iftira' attı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İşte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in skandal açıklamaları:

"İstanbul Havalimanı'nı işleten şirkete 2020 yılı için 2 milyar 300 milyon lira garanti ücreti ödemekten geri durmuyor. Yani uçmayan uçağın, o uçağa binmeyen yolcunun parasını ödemekten gocunmuyor. İşte size AK Parti'nin adalet anlayışı. İşte size, AK Parti'nin eğitime bakışı. İşte size dünün mücahidi, bugünün müteahhidi Sayın Erdoğan'ın millet sevgisi."

ASILSIZ SÖYLEMLERE İNAT EN ÇOK SEFER YAPILAN HAVALİMANI OLDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuya ilişkin ''Uçmayacak uçağın, uçağa binmeyecek yolcunun da parası ödenecek.'' eklindeki asılsız söylemlere inat İstanbul Havalimanı, 17 bin 407 uçuşla Mart 2021'de de Avrupa'nın en çok sefer yapılan havalimanı oldu. Bu gurur hepimizin" dedi.

İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirveye oturdu

DHMİ AÇIKLAMA GELDİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, İstanbul Havalimanı'na 2020 yılında hiçbir garanti ödeme yapılmadığını bildirdi.

DHMİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı'na geçen yıl hiçbir garanti ödeme yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada "Karalanmaya çalışılan İstanbul Havalimanı, Avrupa Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından salgın döneminde Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak ilan edilmiştir " denildi.

KADAK'TAN AKŞENER'E TEPKİ: YALAN SÖYLÜYORSUNUZ!

İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak'da sosyal medya hesabından Meral Akşener'i eleştirdi. Kadak'ın açıklamaları şöyle:

"Sayın Meral Akşener hanım neden yalan söylüyorsunuz?

2020 yılında uçmayan uçaklar için İGA’ya 2 milyar 300 milyon TL ödeme yapıldı” diyorsunuz. (yalan) Bakanlık ile İGA arasındaki karşılıklı mahsuplaşma gereği 2020 yılında İstanbul Havalimanı’na hiçbir garanti ödemesi yapılmadı." 

KARALAMA YAPILIRSA KURUMLAR ZARAR GÖRÜR

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yapıcı ve doğru eleştirinin mükemmelliğin yolunu açtığını ifade ederek "Ama karalama yapılırsa kurumlar zarar görür. İGA' ya 2020 yılında hiçbir garanti ödemesi yapılmamıştır. İçinde bulunduğumuz zor şartlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve azim ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 210
  • Salahattin Adana 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti şükretsin ;çakma ve sahte milliyetçi bayan ‘İçişleri bakanıyken fetöye biat etmemiş,ancak inceleme aşamasındaydı ;yoksa vatanı satardı.
    Cevapla
  • Hasan cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Lanetli günahkar kadın(kanlı Nigar)
    Cevapla
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu rezil kepaze zavallı kendi içisleri bakanlığı dönemine baksın...ne başarısı var...yalanıda ortağı chp den öğrenmiş
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Heykelkolik kafalar iktidar olursak İstanbul Havalimanını kapatacağız diyorlar, bunlar nasıl bir kafa düşmandan beterler.. 2023 seçimleri çok önemli, herkes Sabır Meşhur videolarını çevresine yaysın, haçlılar sosyal medya ile gençlerimizi esir almış devlet ve İslam düşmanı haline getiriyor, Cehapeyi ele geçirmiş 10 Aralık Hareketi eğer 2023 seçimlerini kazanırsa ülkemiz elden gidecek, ülkemizi bölecek bir anayasa hazırladı 10 Aralık Hareketi, tehlike çok büyük UYAN...
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteci sorar HDP'nin bildirisine ne diyorsun Meral Hanım da ne dememi bekliyorsun dedim oldu bitti şimdi rahatladın mı söyledim işte HDP'ye tamam mı. O kadar belli ki evde peynir iş yaptığı zoraki laf bile söyleyemiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar