Sert konuşup DEVA Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu!

DEVA Partisi Malatya İl Başkan yardımcısı Yasin Kalkan, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Sert konuşup DEVA Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu!
Sert konuşup DEVA Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu!
GİRİŞ 10.05.2021 16:59 GÜNCELLEME 10.05.2021 17:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Haber7 / Sezai Erhan

Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi'ndeki istifalar sürüyor. Partinin HDP ile yakınlaşmasına tepki gösteren DEVA Partisi Malatya İl Başkan yardımcısı Yasin Kalkan, partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

Kalkan yaptığı açıklamada, parti içinde ilke ve değerlerin olmadığını belirterek, DEVA Partisi'nin Türkiye'nin sorunlarına derman olacağına inanmadığını söyledi. Kalkan, “Partide ehliyet ve istişare unsurlarına yer verilmediğine, demokrasi kültürünün sağlanamadığına bizzat tanık olup yaşadım. Bir grup elitistin bir araya gelerek üstenci bir bakış ile her şeyin en iyisini biz biliriz, bizim söylemlerimizin hepsi doğrudur egosu karşısında ana akım adı altında her kesime şirin gözükerek süslü laflarla kendi siyasi ikbal ve pozisyonlarını sağlamlaştırma gayesi haricinde bir şey görmedim. İlke ve değerlerin kendi il teşkilatında olmamasını dahi sorun etmeyen DEVA Partisi’nin bu değerlerin ülkemizde oluşması için mücadele ettiği iddiası ne denli samimidir?” dedi.

İLKELERİ DEĞERLERİ YOKTUR

Partinin HDP ile yakınlaşmasına tepki gösteren Kalkan, “DEVA Partisinin isminin sıkça HDP ile zikrediliyor oluşu, Biden’ın Ermeni soykırımı iddiası hakkındaki ifadelerinin bir gün öncesinden HDP tarafından benzer ifadelerle deklare edilmesi karşısında DEVA Partisinin Amerika’yı kınayıp HDP karşısındaki sessizliğinin hangi ilke ve değerle ölçülebileceği eleştirisi karşısında Genel Merkez yetkilileri bu eleştiriyi muğlak ifadelerle geçiştirmiş ve yine il teşkilatı özelinde sorunlara çözüm bulalım, parti tüzüğünü işletelim anlayışı yerine sessiz kal, itaat et, rahat et manasına gelecek ifadeler kullanmışlardır. Bu ve bunun gibi bir çok sebepten dolayı DEVA Partisi Malatya İl Başkan Yardımcılığı, İl Hukuk ve Adalet Politikaları Birim Başkanlığı, Büyük Kongre Delegasyon Üyeliği ve parti üyeliğimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • sait dbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler kardesim bu devedende bi cacık olmaz ancak hayinlik pesinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi