Erdoğan çağrıda bulundu: Bu akşam saat 19.19’da...

Bu akşam tüm Türkiye, 19 Mayıs'ın 102. yıl dönümü dolayısıyla saat 19.19’da bir ağızdan İstiklal Marşı’nı seslendirecek.

GİRİŞ 19.05.2021 15:46 GÜNCELLEME 19.05.2021 16:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu akşam saat 19.19’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm Türkiye’de aynı anda evlerden, balkonlardan ellerde ay yıldızlı bayraklarla hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunacak.



İstiklal Marşı, 19.19’da geçen yıl olduğu gibi stadyumlardan ve spor tesislerinden çalınacak. Yurdun dört bir yanında bakanlığa ait tesislerde milli sporcular da 19 Mayıs’ın 102’nci yıl dönümünde saat 19.19’da İstiklal Marşı’na eşlik edecek.

Beştepe'de gençlere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam saat 19.19'da gerçekleşecek etkinlik için çağrıda bulundu ve şunları söyledi;

"Bir asır önce Kurtuluş Savaşını vermemiz ve yeni devletimizi kurmamız nasıl kolay olmadıysa, bu tarihi mücadeleyi de zafere ulaştırmak kolay olmayacaktır. Milletimiz özgürlük mücadelesi verirken, aynı günlerde birileri yabancı güçlere teslim etme planları yapıyordu. Bugün de ekonomimizi çökertme, kirli yöntemlerle milli iradenin arkasında dolaşanlar bulunuyor.

"BU AKŞAM 19.19'DA TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUYACAĞIZ"

19 Mayıs'ı işte bu güçlü duruşun sembollerinden biri olarak görüyoruz. Salgın şartları nedeniyle 19 Mayıs'ı arzu ettiğimiz coşkuyla geçirememenin üzüntüsü içindeyiz. 19 Mayıs heyecanını yaşamak için her türlü gayreti göstermekten geri durmayacağız. Bugün saat 19.19'da vatandaşlarımızla balkonlarımıza, kapı önlerine çıkıp yürekten gelen bir sesle İstiklal Marşımızı okuyacağız.

DÜNYAYA BİR KEZ DAHA HAYKIRACAĞIZ

Nice tehditlere, saldırılara, tuzaklara göğüs geren milletimiz 19 Mayıs vesilesiyle istiklaline, demokrasiye, hakkına ve hukukuna sahip çıkma azmini tüm dünyaya bir kez daha haykıracaktır. Bir milletin esaret zincirlerini parçalama kararlılığının ilk adımı olan 19 Mayıs'ın gerçek anlamını kavraya bilen herkesin 2023 hedeflerimize, 2053 vizyonumuza dört elle sahip çıktığına inanıyorum."

YORUMLAR 2
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakin ekranlara kimil efendiyi ekrana cikarmayin o istiklar marsini kagittan bile okuyamiyor aksam aksam beynimizi yakmasin
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Başkanım Erdoğanı Devlet Bahçeliyi Ve Dava Arkadaşlarını Başımızdan Eksik Etmesin Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi