Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zonguldak müjdelerin merkezi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak’ta Uzun Mehmet Camisi'nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bugün inşallah Zonguldak'tan bir müjde vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi olacak." açıklamasında bulundu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zonguldak müjdelerin merkezi olacak!
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zonguldak müjdelerin merkezi olacak!
GİRİŞ 04.06.2021 14:39 GÜNCELLEME 04.06.2021 15:23
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak’ta Uzun Mehmet Camisi'nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bugün inşallah Zonguldak'tan bir müjde vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi olacak." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Yeriyle, mimarisiyle, çevre düzenlemesiyle şehrimize yakışır bir eser olan bu güzel camiyi inşa eden ve müteahhitliğini yüklenen Hasan Gürsoy beye ve ekibine teşekkür ediyorum.

Caminin inşasında emeği geçen mimarından işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum.

FETÖ'den PKK'ya kadar Türkiye düşmanlarının kullandığı ne kadar terör örgütü varsa önce camilerimize, milletimizin dinine, diyanetine, inancına saldırmıştır.

İstiklalimize göz dikenleri nasıl pişman ettiysek aşımıza, işimize, ekmeğimize, huzurumuza kastedenleri de aynı şekilde hüsrana uğratmak boynumuzun borcudur.

ZONGULDAK MÜJDELERİN MERKEZİ OLACAK

Karadeniz Ereğlisi'nde de bir müjde verilebileceğini açıklayan Erdoğan, "Bugün inşallah Zonguldak'tan bir müjde vereceğiz. Biraz sonra o müjdeyi vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi olacak." açıklamasında bulundu.

Uzun Mehmet Camisi'nin açılışı.

UZUN MEHMET CAMİSİ 

Terakki Mahallesi'nde yapımı 1,5 yıldır devam eden ve ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan cami, yaklaşık 22 bin metrekarelik alanın 2 bin 535 metrekaresi üzerine inşa edildi.

İsmini 8 Kasım 1829'da kömürü bulan Uzun Mehmet'ten alan, her biri 72 metre uzunluğunda 4 minare ve 22 kubbeye sahip caminin girişinde, mermer üzerine işlenmiş kentin sembolü olan kömürle Arapça "Ya Allah" hat yazısı yer alıyor.

Eksi birinci katına 8 bin metrekare genişliğinde 200 araçlık otoparkın yanı sıra 81 abdesthane yapılan camide, engelli ve yaşlıların kolay erişebilmesi için ikisi engelliler için olmak üzere toplam 6 asansör bulunuyor.

İnşaatı tamamlanan ve ses denemeleri yapılan caminin yanında yer alan çocuk parkları, bisiklet ve gezi yolu, basketbol sahası gibi sosyal alanlar da ilgi çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Uzun Mehmet Camisi'nde kıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 101
  • Alo 2 yıl önce Şikayet Et
    Memleketime hayırlara vesile olsun inşaallah
    Cevapla
  • bitez 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık Mehdiyet çağına girdik,bu camilere çok büyük diyen var.Yakın zamanda bu camiller sabah namazların da bile dolup taşacak.Reis'de bu ha zamanlara hazırlıyor mübarek vatanımızı.
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne seninleyiz Reis. Bu millet seni geç buldu öyle Üç beş çapulcuya bırakmayız.
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni Allah için karşılıksız sevdik Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • İrfan 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, elhamdülillah ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...