AK Parti'den İstanbul'a 'hizmet' paylaşımı

Temel atmama töreniyle gündeme gelen İBB yönetimine karşı AK Parti'den tek tek 25 yıllık hizmet paylaşımı geldi. AK Parti, "Temiz bir çevre için kaç tane “temel atma” törenine imza atmışız hatırlatmak istedik" paylaşımında bulundu.

GİRİŞ 06.06.2021 16:54 GÜNCELLEME 06.06.2021 17:06
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Marmara'daki deniz salyası tehdidini tetikleyen sebeplerden biri olarak gösterilen Silahtarağa Arıtma Tesisi'nin iptalini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gülerek anlatmıştı.

İBB'nin gündem olan temel atmama törenine AK Parti'den "“Temel atmama” törenlerinin trend olduğu bugünlerde; 25 yılda temiz bir çevre için kaç tane “temel atma” törenine imza atmışız hatırlatmak istedik." paylaşımı geldi.

AK Parti İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda hizmetler tek tek şöyle sıralandı:

"İstanbul’da 1994’te 4 tane içme suyu arıtma tesisi varken; bu sayıyı 2019’da 21’e yükselttik. İstanbul’da 1994’te 2 tane atık su arıtma tesisi sayısı varken; ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri de dahil bu sayıyı 87’ye yükselttik.

İstanbul’da 1994’te atık su arıtma tesislerinin günlük kapasitesi 941 bin metreküp iken; yaptığımız tesislerle bu oranı 5 milyon 811 bin metreküp’e yükselttik.

1994’te atık su arıtma oranı %9’du. Biz ne mi yaptık? %99’a yükselttik.

Biyolojik atık su arıtma tesisi hiç yoktu; %45’e yükselttik. 2023’te bu oranı %90’a ulaştırmak için yeni tesisler planladık. Ancak malum, CHP’li İBB "temel atmama" törenleriyle iptal etti.

Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanlığı ile başlayan süreçte İstanbul’a 17 yeni içme suyu arıtma, 85 yeni atık su arıtma tesisi kazandırdık. Şimdi çok daha büyük bir bütçeyi yöneten İSKİ’nin “temel atmama” kurumuna dönüşmesini milletimizin takdirine bırakıyoruz." 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 90
  • Altan Berk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapasitesiz Başkan su arıtma tesisi yapmamak için mi seçildin İstanbul'a
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    temel atmama ne ya? buna halen oy verenler utansin yerin dibine girsinler. biolojik tesis temel atmaMA. metro temel atMAMA töreni. bir cok iptal olan seyler icin artik törenden yapmiyorlar.
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha 3 yıl var, neler olur neler!!! Salyalardan ada yapar üstüne de heykel dikerler.
    Cevapla
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Olacagina bak sen
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı tüm İstanbul’a anlatın rezil olsun
    Cevapla
  • Birbilmeyen 2 yıl önce Şikayet Et
    Salyalar Ekrem başkanı alkışlıyoo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!