CHP yine şaşırtmadı! Olmayan vazoların hesabını sordular

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın TBMM'ye taşıdığı sözde kayıp vazoların aslında hiç olmadığı ortaya çıktı. Milli Saraylar Başkanlığı sözde haberi yalanlarken hukuki yollara başvurulduğunu açıkladı.

CHP yine şaşırtmadı! Olmayan vazoların hesabını sordular
CHP yine şaşırtmadı! Olmayan vazoların hesabını sordular
GİRİŞ 16.06.2021 16:47 GÜNCELLEME 16.06.2021 16:53
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe Sarayı’nda muhafaza edilen, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid’den kalma, her biri ağırlığı 46 kilogram olan som altından 2 vazonun kayıp olduğunu iddia ederek TBMM'ye soru önergesi verdi.

İDDİA EDİLEN VAZO HİÇ BİR ZAMAN ENVANTERDE  OLMADI

Tanal'ın iddiasına cevap en yetkili kurumdan geldi. İddiayı net bir dille yalanlayan Milli Saraylar Başkanlığı, "Milli Saraylar’ın envanterinde “46 kilogram ağırlığında som altından 2 adet vazo” hiçbir zaman var olmamıştır. Tanal'ın soruları  soruları anlamsız ve art niyetlidir." açıklamasında bulundu.
 

CHP'li Mahmut Tanal 'banklar sökülmüş' dedi, gerçek çok farklı çıktıCHP'li Mahmut Tanal 'banklar sökülmüş' dedi, gerçek çok farklı çıktı


Milli Sayarlar Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

Milli Saraylar Başkanlığı, 16 Haziran 2021 tarihinde CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın Dolmabahçe Sarayı ile ilgili kamuoyunu yanıltma amaçlı, mesnetsiz ve kasıtlı iftiraları üzerine açıklama yapma gereği duymuştur.

ANLAMSIZ VE ART NİYETLİ İDDİALAR

Milli Saraylar’ın envanterinde yer alan 300 bini aşkın taşınabilir tarihî eserler içerisinde iddia edildiği gibi “46 kilogram ağırlığında som altından 2 adet vazo” hiçbir zaman var olmamıştır. Doğal olarak eser var olmadığı için, hiçbir zaman Tanal’ın iddia ettiği gibi tefriş ve sergilemede de yer almamıştır. Bu nedenle, “Vazolara ne oldu?”, “Vazolar kaçırıldı mı?” soruları da anlamsız ve art niyetlidir.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULDU

Milli Saraylar, geçmişte olduğu gibi bugün de sorumluluğundaki tarihi ve kültürel hazineleri koruma ve en iyi şekilde geleceğe aktarma konusundaki hassasiyetini kararlılıkla sürdürecektir. Söz konusu iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulmuştur,
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

YORUMLAR 107
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    atların izini bulamadında it izinde olmayan vazolarla hesapmı soruyorsun?faytonlar boş kaldı konsollarına vazomu arıyorsun?kayıp atlar faytonlara harekat ettiremezler.varsın konsollar olmayan vazosuz kalsın.
    Cevapla
  • kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    mayaları bozuk. Allah ıslah etsin. Bunlar adam olmayacak
    Cevapla
  • Galip 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan siz ne yalancı,utanmaz ve şeref yoksunu mahluklarsınız be!....
    Cevapla
  • Gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz hirsiz ev sahibi bastirir derler, bunlar da tam bu deyime yakisan tipler. Hirsizligi, arsizligi, yalan, hainlig en iyi bilenler bunlar. Rabbim serlerinden korusun. Sadece muslumanlari degil, butun kainati bunlarin serrrinden korusun Insallah.
    Cevapla
  • Dadaş 25. 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kimseyi verdiği akıldan ayırmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor