Bakan Soylu 10 bin dolar alan siyasetçiyi savcılığa bildirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile dün gerçekleştirdiği görüşmede 10 bin dolar alan siyasetçinin, 600 milletvekilinden biri olmadığını söylediği öğrenildi

Bakan Soylu 10 bin dolar alan siyasetçiyi savcılığa bildirdi
Bakan Soylu 10 bin dolar alan siyasetçiyi savcılığa bildirdi
GİRİŞ 17.06.2021 17:24 GÜNCELLEME 17.06.2021 17:24
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u dün makamında ziyaret etti. Meclis Başkanı, suç örgütü elebaşı Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu İçişleri Bakanı'na yazılı olarak sormuştu. 

Bakan Soylu'nun  konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verdiği öğrenildi

MUSTAFA ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptığı son dakika açıklamasında "'Bir siyasetçinin para aldığına dair açıklama olmuştu. İçişleri Bakanımıza bir mektup yazmıştım milletvekillerimizin kendilerini töhmet altında hissettiğini bu konuda adli mercilere belgelerin verilmesini talep etmiştim. Dün Sayın Bakan beni ziyaret etti yazılı olarak cevabını getirdi. Kast ettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değildir diyor. Tüm iddialarla ilgili adli makamlara başvurulmuştur diyor. Konunun bundan sonraki kısmı adli çalışmalar kapsamında olacaktır. İsim paylaşmadı. Adli mercilerle paylaşıp paylaşmadığını bilmiyorum.'' ifadelerini kullandı.

ŞENTOP'UN SOYLU'YA MEKTUBU

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 27 Mayıs tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya mektup göndermişti. 

Şentop söz konusu mektupta Soylu'ya 10 bin dolar alan siyasetçinin adını sormuştu. 

Soylu mektubu aldıktan üç hafta sonra dün (16 Haziran 2021) TBMM Başkanı Şentop'u makamında ziyaret etti. 

ADALET BAKANI GÜL'DEN "MAFYADAN PARA ALMA" AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mafyadan para alan siyasetçiye ilişkin, "Yargının görevi iddiaların üstüne gitmektir" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 35
  • Erkan Dastan 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp Li biri olduğuna dair bilgiler var.Yakında ortaya çıkar.Bence tüm milletvekillerinin hesapları araştırmalı.Böylece hangi ülkelerden para alan satılmışlar tek tek ortaya çıkar.Yurt içi vevdışındaki para akılları kontrol edilmeli
    Cevapla
  • Byd 2 yıl önce Şikayet Et
    Kirli kişi ve kirli kişiler temizlenmeli.
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    İsmi açıklayın diye yırtınan arkadaşlar.Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur karinesi gereği daha soruşturması bile başlamamış bir süreç için isim istiyorsunuz.Hakkaniyetli olun biraz ya soyluya verilen isim yanlışsa kişi masumsa ne olacak
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam bir siyasetçi diyor CHP li sazanlar hemen atlayıp Meclis başkanını suçluyor. Dibine kadar art niyet ve alçaklık. Siyasetçi denince hemen akla milletvekili mi gelmesi lazım. Bütün parti yönetimleri ve meclisleri,eski bakan,eski milletvekilleri ,liste uzar gider. Ama niyet kötü olunca . Bu CHP nin yatacak yeri yok.
    Cevapla
  • Emre emre 2 yıl önce Şikayet Et
    O siyasetçi CHP li mi
    Cevapla
  • bübioğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Söylenenler doğru ise açıklansın nekadar paraalmişsa alınan para hazineye ödensin diğerleri için bir emsal olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular