Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalamıştı! Doğu Perinçek'ten Şuşa açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, İran'da yayın yapan Sahar TV'ye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ile Şuşa'ya ziyaretini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalamıştı! Doğu Perinçek'ten Şuşa açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalamıştı! Doğu Perinçek'ten Şuşa açıklaması
GİRİŞ 18.06.2021 08:54 GÜNCELLEME 18.06.2021 08:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şuşa ziyaretinden sonra yayımlanan beyannemeyi değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Bu beyanname Atlantik sistemine meydan okuyan bir beyannamedir. Bu beyannemede “Kafkasya Barışı” kurulmaktadır.” dedi.

Perinçek, Beyannamenin ABD’nin dayatmalarına ve hegemonyacılığına karşı son derece pratik ortak öneriler getirdiğini dile getirdi.

ABD’NİN MÜDAHALESİNE KARŞI BİRLİĞİMİZ SAĞLANACAK

Beyannamedeki 6’lı platform vurgusunun önemine dikkat çeken Perinçek, “En önemlisi Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Putin ve Aliyev’in daha önce ortaklaşa sundukları 6’lı platformun burada bir kez daha belirtilmesidir. Bilindiği gibi Türkiye, Rusya, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve kabul ederse Ermenistan bu 6’lı platformu oluşturalım diyor. 6’lı platform demek, ABD’nin bölgemize müdahalesine karşı bölge ülkelerinin birliğini sağlamak. Biz Vatan Partisi olarak bu altılı platformun daha da genişleyeceğini ve Batı Asya ülkelerini hatta Asya ülkelerini de kucaklayan bir hacim kazanacağını şimdiden görebiliyoruz.” dedi.

KKTC VE ABHAZYA’DA KATILSIN 8’Lİ PLATFORM OLUŞTURULSUN

6’lı platforma KKTC ve Abhazya Cumhuriyeti’ni de katarak oluşturulacak 8’li platform önerisinde bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı, “Öncelikle Abhazya Cumhuriyeti’ni ve KKTC’yi de 6’lı platforma katarak sekizli bir platform haline getirilmesini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev,  İran Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ‘e öneriyoruz. KKTC ve Abhazya’nın bu platforma katılması ABD’ye karşı çok kuvvetli bir meydan okumadır. Bu platformun hem Doğu Akdeniz’de hem de Karadeniz’de daha sağlam bir beraberliğe kavuşması anlamına gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Beyannamenin bütün bölge ülkelerini ve bölge halklarını kucakladığını söyleyen Perinçek, “Kutlu olsun diyoruz ve bu beyannemenin diğer ülkeler tarafından da benimsenmesini ve geliştirilmesini bekliyoruz. Yeni bir çağa girdik. Asya çağına girdik. Asya çağında, Kafkas ülkeleri ve Batı Asya ülkeleri son derece etkin konumlarda olacaklardır. Bunun ilk adımlarını atıyoruz. “diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • Bir G@rip 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE geliştikçe İÇ ve DIŞ saldırılar dahada ARTACAK çünkü 2023 SECİMLERİ TÜRKİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI Milli araba İha Sih Anka Bayraktar Tb2 Karayel Atak-Atak2 gökbey Helekopterleri, Hür kuş, Hür Jet, MMU (Hayalet ucak Avruba yapamadı 25-30 ülke) Füzeler. Balistik füzeler. Gemi füzeler Ejder, Kirpi, Kobra. Zırlı araçlar Obüs ve Tanklar, Aya Füze (ay 380,000 Dünyanın Çeresi 40,000 km yani aya giden füze ile dünyanın etrafını 8-9 defa dolaşır ve DÜNYANIN İSTEDİĞİ NOKTASINI VURUR) O YÜZDEN 2023 secimleri Türkiyenin ve İslamın Şahlanış veya Yıkılış secimi OLACAK, yada HÜKÜMET DEĞİŞİR. Daha önceden Uçak fabrikası ve Devrim arabalarınıda yaptık ama hepsi kapandı ÖLÜMÜNE DEVLETİN YANINDA OLMALIYIZ
    Cevapla
  • Efendi 2 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu Turkum diyene, Elhamdulillah
    Cevapla
  • cafer c 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah..? Ne mutlu Türküm diyene sözünden sonrası için bu hamd kelimesi oldu mu?
    Cevapla
  • Berka 2 yıl önce Şikayet Et
    Gören görüyor
    Cevapla
  • kudüs kartalı 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim şu muhalefet perinçeki örnek alsın adam ülkesi söz konusu alunca devletin yanında allah razı olsun doğu perinçekten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü