Son dakika haberi: Erdoğan ile Putin arasında sürpriz görüşme!

Son dakika haberi: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Son dakika haberi: Erdoğan ile Putin arasında sürpriz görüşme!
Son dakika haberi: Erdoğan ile Putin arasında sürpriz görüşme!
GİRİŞ 24.06.2021 19:39 GÜNCELLEME 24.06.2021 21:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kremlin Basın Servisinden yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin'in telefon görüşmesinde, Rusya'nın Türkiye ile hava ulaşımını yeniden başlatma kararı ve Rus aşısı Sputnik V tedarikinin başlaması konusunun ele alındığı ifade edildi.

KARABAĞ MESAJI

Karabağ'daki duruma ilişkin son durumun da istişare edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Görüşmede, Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’nin çalışmaları olumlu olarak değerlendirildi. Türkiye Cumhurbaşkanı; Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin 9 Kasım 2020 ve 11 Ocak 2021 tarihli bildirilerinde öngörülen anlaşmaların tam olarak uygulanmasını sağlamak için Rusya'nın çabalarına desteğini dile getirdi." denildi.

Açıklamada, her iki liderin de bölgedeki ekonomik kalkınma ve ulaşım altyapısının restorasyonu dahil koordinasyonu sürdürmeye hazır olduklarını teyit ettikleri kaydedildi.

İDLİB VURGUSU

Suriye krizinin çözümüne dair konuların da ele alındığı belirtilen açıklamada, "Rus ve Türk ordularının İdlib'de ve ülkenin kuzey doğusundaki gerginliğin tırmanmasını önlemeye yönelik ortak faaliyetlerinin ve bu bölgelerde kalan terörist gruplarla mücadele etmenin önemi vurgulandı.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şahsi temasları sürdürme konusunda anlaşan iki liderin görüşmesinde, Putin’in, Cenevre'de ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşme konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la izlenimlerini paylaştığı bildirildi.

YORUMLAR 10
  • Emirdağ Lahikası 2 yıl önce Şikayet Et
    İki dehşetli Harb-i Umumînin neticesinde beşerde hasıl olan bir intibah-ı kavî ve beşerin tam uyanması cihetiyle, kat'iyen dinsiz bir millet yaşamaz. Rus da dinsiz kalamaz. Geri dönüp Hıristiyan da olamaz. Olsa olsa, küfr-ü mutlakı kıran ve hak ve hakikate dayanan ve hüccet ve delile istinad eden ve aklı ve kalbi ikna eden Kur'ân ile bir musalâha veya tâbi olabilir. O vakit dört yüz milyon ehl-i Kur'ân'a kılıç çekemez. Emirdağ Lahikası
    Cevapla
  • aksaray 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah kardeşim.
    Cevapla
  • MADEN 23 2 yıl önce Şikayet Et
    Partneri ŞEYTANLIK PEŞİNDE DEVAMLI Koşan BATI da arama..RUSYA ve ÇİN ile SAVUNMA PAKTI KURMALIYIZ..KARADENİZ de emperyal hegemonya sona erer,Ermeninin suyu ısınır, ortadoğuda ŞAP, a oturur ABD SIYON. BEKAMIZ işte o ZAMAN garanti altına ALINIR.
    Cevapla
  • gürcühamsisi 2 yıl önce Şikayet Et
    nası sürpriz görüşme çaldırıp kapatırken mi yakalanmış putin ben anlamadım haberleri yok mu
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    putin Erdoğan ile birlikte hareket ederse, rus halkının menfaatına olur.
    Cevapla
  • Kargo hasan paşa 2 yıl önce Şikayet Et
    2 güç var batı ve russia batıda silah çok son teknoloji russia nin da var ama russia diyor ki bizde öyle füze var ki uzaya kadar çıkıyor radara yakalanmadan edefleri tam isabet vuruyor bize ve dostlarımıza dokunan olursa bununla vururuz nükleer başlıklı füzemizle batı güvenmedi biden de Erdoğan dan Putin ni sakinlestimesini istedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...