CHP'li Tanrıkulu'ndan itiraf: İşte 'dostlarımız' kavramı altındaki HDP gerçeği

CHP'li Sezgin Tanrıkulu katıldığı canlı yayında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'dostlarımız' kavramını gün yüzüne çıkardı. Tanrıkulu, HDP ile kurulan büyük dostluğu açıklarken, ''Biz dostunuzuz, bize güvenin.'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 03.07.2021 01:46 GÜNCELLEME 03.07.2021 08:47
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli olarak 'Dostlarımızla iktidara geleceğiz' kavramının altında HDP'nin yattığı değerlendirmeleri sıklıkla yapılırken, CHP'li Sezgin Tanrıkulu bu durumu doğrular nitelikte açıklamalarda bulundu.

'Dostlarımız' kavramında HDP'nin kastedildiğini söyleyen Tanrıkulu, "Genel Başkanımız sadece Millet İttifakı'ndaki partileri kastetseydi Millet İttifakı derdi. Kastının bu olmadığını, dostlarımızın geniş bir çerçeveyi işaret ettiğini söylüyoruz" dedi.

''DOSTUNUZUZ, BİZE GÜVENİN''

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldığı bir canlı yayında itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. HDP'nin büyük baskı altında olduğunu aktaran Sezgin Tanrıkulu, "Bir taraftan genel başkanlar tutuklu, örgütleri büyük baskı altında, partiye karşı kapatma davası açılmış. Biz bunları gören bir siyasi parti olarak şunları söylüyoruz. Dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz, umutsuz olmayın ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin" dedi.

"MİLLET İTTİFAKI'NDAKİ PARTİLERİ KASTETSEYDİ MİLLET İTTİFAKI DERDİ"

Kılıçdaroğlu'nun dostlarımızla birlikte iktidar olacağız kavramına da değinen Tanrıkulu, "Dostlarımız diyoruz o yüzden de ittifak falan filan... Genel Başkanımız sadece Millet İttifakı'ndaki partileri kastetseydi Millet İttifakı derdi. Kastının bu olmadığını, dostlarımızın geniş bir çerçeveyi işaret ettiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 36
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha öncede birileri 15 temmuzdan önce yurt da sulh cihan da sulh dedi ve 15 temmuzu gördü bu memleket. Şimdi de birileri dostlarımızla iktidar olacağız diyor. Aman Ya Rabbi sen yardımını esirgeme ülkemizden. "Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. (Allah onların kurduğu tuzakları bozacaktır.)" Âl-i İmrân Sûresi - 54. Ayet
    Cevapla
  • Kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD suriyede 2023 de veya oncesinde hayal ettigi muhaliflerin iktidara gelmesi cok onemli butun planlar bunun uzerine kurulu. Suriye ve Irakta pkk ypk devlet kurduracaklari gunu 8 gozle bekliyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan Chp tabanını Hdp ile ittifak yok diyerek kandırıyorlar. Dostlarının asıl Hdp olduğunu açıklayamıyorlar. İşte bu ülkeye yapılan en büyük ihanettir. Teröre destek verenleri ittifaka almak vatanseverlik olabilir mi? Allah bunlara iktidar olmayı nasib etmesin.
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin tüm düşmanları sizin dostunuz iç dış farketmiyor bunu seçmen görecek dostlarınızla beraber yok olacaksız inşallah.
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostuda podstuda göreceksiniz. Siz hep açşağının da aşağısında kalacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!