Zülfü Livaneli'den yıllar sonra gelen itiraf: Zoraki adaydım

Verdiği bir roportajda Deniz Baykal ve Bülent Ecevit'e yönelik sözleri yüzünden eleştirilerilen Zülfü Livaneli katıldığı bir televizyon programında 1994 yılında İstanbul'a nasıl Belediye Başkan adayı gösterildiğini anlattı.

GİRİŞ 07.07.2021 00:32 GÜNCELLEME 07.07.2021 00:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zülfü Livaneli telefonla katıldığı CNNTürk'teki Akıl Çemberi programında 1994 yılında İstanbul'a aday olmak istemediğini belirtti. Livaneli, "SHP iktidarda iken bana  daha önce bakanlık teklifleri de vekillik teklifleri de geldi. Ben sanatçıyım, sanatçı olarak kalacam dedim." dedi. 

Daha sonra kendisine SHP'nin çok zor duruma düştüğü söylendiğini anlatan Livaneli "Yayınlanan bir ankette yüzde 8'e düştüğünü gösterdiler. Ben yapamam dedim, eşim ailem itiraz etti. Bu 1.5 ay sürdü. 1.5 ay üzerinize bütün arkadaşlarınız gelirse kamuoyundan da yap yap diye baskı gelirse sonunda kabul ettim. Aynen zoraki adaylık gibi. Adaylığımı koyduğum zaman Murat Karayalçın'ın evinde 3 sol parti var, ben 3 sol partinin sosyal demokrat partinin adayı olmak istiyorum dedim." şeklinde konuştu. 

Daha sonra adaylığı ile ilgili Bülent Ecevit ve Deniz Baykal'a gittiğini ancak bu partilerin kendisi ile görüştükten sonra her birinin ayrı aday çıkardığını anlatan Livaneli seçimi de Recep Tayyip Erdoğan'a ve Melih Gökçek'e karşı sol partilerin bir araya gelememesi yüzünden kaybettiklerini anlattı. 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Manisalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden şimdi efendi.dün değil de bugün.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem zamanında sanatçı olarak kalacam demiş daha siyasette ne eşeleniyor bu ? Sanatım bitti şimdi siyaset yapayım mı demiş
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ilk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?