Dışişleri'nden AP'ye çok sert tepki: Tam bir ikiyüzlülük

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda kabul edilen Türkiye kararına sert tepki gösterildi: " Sürekli yargı bağımsızlığından bahsedenlerin başka ülkeye ültimatom vermeleri ikiyüzlülüktür"

Dışişleri'nden AP'ye çok sert tepki: Tam bir ikiyüzlülük
Dışişleri'nden AP'ye çok sert tepki: Tam bir ikiyüzlülük
GİRİŞ 08.07.2021 22:48 GÜNCELLEME 08.07.2021 23:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda kabul edilen Türkiye kararına sert tepki gösterilirken, "Sürekli yargı bağımsızlığından bahsedenlerin başka ülkelerin yargı süreçleri hakkında ultimatom vermeye kalkmaları sadece haddini aşmak değil, tam bir ikiyüzlülüktür." denildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda kabul edilen “Repression of the opposition in Turkey, specifically HDP” başlıklı karara ilişkin yapılan açıklamada, “Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda bugün (8 Temmuz) kabul edilen Türkiye’ye ilişkin karar, AP’nin gerçeklerden kopuk, ideolojik ve yanlı tutumunun yeni bir örneğidir. AB içinde, terörizmi kınamamak, parti kapatma nedenlerinden biri olarak kabul edilirken, Türkiye’de milletvekillerinin terörle ilişkisi olduğuna dair ciddi iddialar bulunan bir siyasi parti hakkında başlatılmış hukuki süreç, peşin hükümle karşılanmaktadır. Sürekli yargı bağımsızlığından bahsedenlerin başka ülkelerin yargı süreçleri hakkında ultimatom vermeye kalkmaları sadece haddini aşmak değil tam bir ikiyüzlülüktür. Terör örgütleri üyelerini Parlamento’daki odalarında ve koridorlarında ağırlayanların böyle bir çifte standardı benimsemeleri ve bu kararı kabul etmeleri şaşırtıcı değildir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "AP’nin aldığı bu karar da, diğerleri gibi, Türkiye-AB ilişkilerini çıkmaza sokmak isteyen çevrelere hizmet etmek dışında, AP’ye ve Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine bir şey katmayacaktır. Üzerine inşa edildiği değerleri ideolojilere kurban eden AP’nin bu tür kararlar nedeniyle itibarını yitirdiğini de hatırlatmak isteriz” denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır .
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mi tabiki sasirmadik
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    kemal, üçüncüyüde yedin hadi bakayım,artık daha rahat cirit atarsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır