BP Genel Başkanı Destici'den TDK'nin 88. kuruluş yıl dönümü mesajı

BP Genel Başkanı Destici, "Türk Dil Kurumuna ve Türkçemize emek vermiş, katkıda bulunmuş, yaşayan ve kaybettiğimiz herkesi minnetle ve saygıyla yad ediyor, Türk Dil Kurumunun devletimizle birlikte sonsuza dek yaşamasını diliyorum" dedi.

BP Genel Başkanı Destici'den TDK'nin 88. kuruluş yıl dönümü mesajı
BP Genel Başkanı Destici'den TDK'nin 88. kuruluş yıl dönümü mesajı
GİRİŞ 12.07.2021 14:11 GÜNCELLEME 12.07.2021 14:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Dil Kurumunun (TDK) 88'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

İnsanların tarih boyunca sürdürdükleri yolculuklarının, kökenlerinin, ait oldukları yerin, karakterinin konuştukları diller üzerinden tahlil edildiğini belirten Destici, bilimden sanata, aileden sosyal hayata, devlet yönetiminden uluslararası ilişkilere, hukuktan ticarete, hayata dair her şeyin ancak doğru bir iletişimle kurulan ilişkilerle yürüyebileceğini kaydetti.

Türkçenin korunması noktasında TDK'nin önemine vurgu yapan Destici, "Türkiye'nin en önemli kurumlarından Türk Dil Kurumumuzun 88. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Türk Dil Kurumuna ve Türkçemize emek vermiş, katkıda bulunmuş, yaşayan ve kaybettiğimiz herkesi minnetle ve saygıyla yad ediyor, Türk Dil Kurumunun devletimizle birlikte sonsuza dek yaşamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    desticinin bayraksız tek fotografı yok
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe katleden , dilimizi değil bir toplumu da mahveden sözde milli ama gayrı milli olan batiya hizmet eden bu kurum bir an önce gözden geçirilmeli. Onca batı dilinin saldırısına maaruz kalan Türkçemiz yerine yeni kelime icat edememiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...