HDP'den Millet İttifakı'na yönelik bomba sözler! Buldan'dan CHP ve İYİ Parti'ye rest

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Millet İttifakı ile ilgili sert açıklamalarda bulunarak, ""Geçmişte desteklediklerimiz bundan sonraki süreçlerde aynı tavrı beklemesin" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 13.07.2021 17:35 GÜNCELLEME 13.07.2021 21:18
Bu Habere 198 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İP Genel Başkanı Meral Akşener arasında adaylık çatışması devam ederken HDP'den gündemi sarsan son dakika açıklamaları geldi

"GEÇMİŞTE DESTEKLEDİKLERİMİZ AYNI TAVRI BEKLEMESİN"

Konuşmasında Millet İttifakı'na da sert tepki gösteren Pervin Buldan, 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı tarafından kazanılan İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya seçimlerinde Demokratik Güç Birlikleri adı altında desteklerde bulunduklarını hatırlattı. Buldan, bundan sonraki süreçle ilgili “Sadece bir taraf için söylemiyorum. Diğer tarafta diğer taraf derken elbette Millet İttifakını kastediyorum. Bu ülkede kim iktidar olmak istiyorsa, bu ülkeyi kim yönetmek istiyorsa bu ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununu çözmek zorundadır. Bu sorun çözülmeden de bu ülkeye demokrasi gelmeyecektir. Onun için hiç kimse Kürtlerin oylarını cebinde kesin olarak görmesin. Teknik olarak görmesin. Geçmişte özellikle son seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya seçimlerinde desteklediğimiz Demokratik Güç Birlikleri elbette ki önemliydi, elbette kıymetliydi. Ancak bundan sonraki süreçlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi de herkes artık bilsin” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 198
  • Cuma ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini naza çekip taviz bekliyorlar.
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    kürt sorunu yok tasnak ermeni sorunu var.kan içici ermeni tasnaklardan bu ülke derhal temizlenmelidir
    Cevapla
  • Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanmayın bunlara oyun üstüne oyun var
    Cevapla
  • Ülke 2 yıl önce Şikayet Et
    Meloşun evinde kahvaltida bulşun ....
    Cevapla
  • Tufan 2 yıl önce Şikayet Et
    İP ve hdpkk tabanlarını korumak ve yükselen itirazları susturmak için danışıklı döğüş birbirlerine verip veriştiriyorlar ancak farzedin seçim 2. tura kaldı ne olacak hepsi omuz omuza megri megri diyecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak