Hulki Cevizoğlu: CHP'de adayları müritleri uçuruyor

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, 2023'te Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken CHP'nin şu an eleştirdiği sisteme hiçbir şekilde itiraz etme hakkının olmadığını belirtirken CHP tarihinden çarpıcı örnekler verdi.

GİRİŞ 14.07.2021 02:42 GÜNCELLEME 14.07.2021 13:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CNNTürk'te Akıl Çemberi programının konuklarından biri olan gazeteci Hulki Cevizoğlu, 2023'te Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken CHP'nin şu an eleştirdiği sisteme hiçbir şekilde itiraz etme hakkının olmadığını belirtirken CHP tarihinden çarpıcı örnekler verdi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA KİM VAR?

Hulki Cevizoğlu, CHP'nin içinde birçok aday bulunduğunu, ittifakın aday gösterme durumu ve belediye başkanlarından birinin aday olmasının nasıl engelleneceğine ilişkin çoklu bir denklem olduğunu belirtirken çok aday çıkmasının nedenini de "şeyhi uçuran müritleridir" sözünü gündeme getirerek "Her aday adayının yanında şu anda bir cemaati var. Kemal beyin etrafında Tuncay Özkan, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan ve diğerleri var. Bu isimler CHP Genel Başkanının aday olmasını istiyorlar. Bazıları da başkasının aday olmasından yana." dedi.

Adayların yanındaki isimlerin aslında kendilerine oynadığını anlatan Cevizoğlu, savundukları kişinin aday olması halinde kendilerini de güvence altına alma düşüncesinde olduklarını belirtirken "Yani okey oyunundaki yancılar gibi." dedi. 

CHP içindeki aday bolluğunun kendisine 12 Mart muhtırasını hatırlattığını dile getiren Cevizoğlu " Ondan önce 9 Mart'çılar vardı. 12 Martçılarla çok program yapmıştık. Onlar "Biz yapmasak onlar darbeyi yapacaktı" diyorlardı. Şimdi de ben gelmezsem o gelecek diye bir kavga var." dedi. 

MİLLET İTTİFAKININ HESABINDAKİ HATA

Hulki Cevizoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Millet İttifakı'nın tüm hesaplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci turda seçilemeyeceği varsayımına dayanıyor. Eğer böyle ise ya hesapları eksik ya da başka bir hesapları var da bize göstermiyorlar.  Millet İttifakı kendi kendilerini ikna edemedikleri için işi yazı turaya bırakmak gibi bir hale getirdiler. CHP, en büyük muhalefet partisi olmasına rağmen bizim adayımız budur diyemiyor. Reddederler diye korkuyor."

CHP'nin partili cumhurbaşkanı istemediğini hatırlatan Cevizoğlu "Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gece uyudu sabah kalktı partili cumhurbaşkanlığı istiyorum dedi öyle mi oldu. Referanduma gidilmedi mi halk karar vermedi mi. Yarın kendi adayın seçildi. Başkan veya başka biri o zaman yine otomotik olarak taraflı olacak. Eğer Cumhurbaşkanı olursa tarafsız olacaksa o zaman şimdi genel başkanlıktan istifa etsin" dedi. 

 "CHP’NİN İÇİNDE BİLE ATATÜRK’Ü DERSİM KATLİAMCISI DİYE ANAN İNSANLAR VAR"

Konuşmasında hiçbir CHP’linin Atatürkçüyüm diyerek seçim kazanamayacağını ileri süren Cevizoğlu ‘Hiçbir CHP’li Atatürkçüyüm diyerek seçimi kazanamaz, CHP aday yapmaz, hadi diyelim geçti o aşamayı, seçmen tabanı kadar en acı olan şey bu: Her şey HDP’nin tabanına kilitlendiği için oy alamaz. CHP’nin içinde bile Atatürk’ü Dersim katliamcısı diye anan insanlar var. Atatürkçüyüm diyene oy verirler mi?’ ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala bu değiş tirilmiş chp liler chpkk lıların peşine niye giderler.
    Cevapla
  • samimi 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen dediklrinin hepsine katiliyorum.
    Cevapla
  • HAmza 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı Sistemi sayesinde çabuk karar alıp uygulama ve işinde uzman kişilerin bakan olması mümkün olabilmiştir. Böylece Türkiye birçok sorunu halletme yolunda önemli mesafe katetmiştir. Bu sisteme referandum ile geldi, parlamenter sistem %25'in ülkeyi yönettiği, hükümetlerin kurulamadığı, cumhurbaşkanının seçilemediği ucube bir sistemdi. Bunlar hâlâ neyi tartışıyorlar acaba???
    Cevapla
  • chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    chp neyi elestiriyorsa kendisinin yapmamis olma olasiligi oldukca azdir
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?