TBMM'nden CHP, HDP ve İYİ Parti'nin iddialarına ret

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kaybolduğu iddia edilen silahlarla ilgili grup önerileri kabul edilmedi.

TBMM'nden CHP, HDP ve İYİ Parti'nin iddialarına ret
TBMM'nden CHP, HDP ve İYİ Parti'nin iddialarına ret
GİRİŞ 14.07.2021 19:40 GÜNCELLEME 14.07.2021 19:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Genel Kurul'da gündem dışı konuşmalar sonrasında partilerin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

Partisinin, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası kaybolduğu iddia edilen silahlar" hakkında Meclis araştırma önergesinin bugün ele alınmasına dair grup önerisi üzerinde söz alan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahların akıbetini sorduklarını söyledi.

Devletin resmi verilerine göre 106 binden fazla silahın kayıp olduğunu öne süren Taşcıer, "bu silahlardan biriyle Ankara Çubuk'ta bir cinayetin işlendiğini, şüphelinin ifadesinde silahı 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde dağıtılırken aldığını belirttiğini" ileri sürdü.

Envantere kayıtlı olmayan silahların da kayıp olduğu iddialarının bulunduğunu öne süren Taşcıer, "Ortada kaybolan silahlar var. Devletin televizyonunu çıkıp, '15 Temmuz'da hevesimiz kursağımızda kaldı, elimizde listeler var' diyor. 50 kişiyi indirebileceğini söyleyenler var. Birileri silahları gömdüğü, zamanı geldiğinde çıkartacağını söyleyenler var. Bu silahları kimlerin dağıttığını, kimlere dağıtıldığını sormaya devam edeceğiz. Amacımız başka 15 Temmuzların önüne geçmek. Kimse bu silahlarla poz vererek korku verebileceğini düşünmesin." diye konuştu.

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, kayıp silahların nerede olduğunu ve kimlere dağıtıldığını bildiklerini ileri sürdü.

107 bin silahın kayıp olduğunu, bunun basit bir şekilde geçiştirilemeyeceğini söyleyen Koç, "Bu kayıp silahlar nedeniyle toplum baskı altındadır. Bunlar araştırılmalı ve kesinlikle ortaya çıkarılmalıdır." dedi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise muhalefetin 15 Temmuz arifesinde böyle bir önerge getirmesinin darbe girişimini sulandırma gayretinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin darbeler tarihinde ilk defa bir liderin dimdik durarak darbelere karşı direndiğini ifade eden Maviş, şunları kaydetti:

"Siz başkalarının demokrasi mücadelesini alkışlarken, başkalarına verdiğiniz kıymeti kompleksleriniz nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan'dan esirgerken bu millet 20 yıldır Recep Tayyip Erdoğan'a sandıklarda destek verdi. Biz 15 Temmuz'da tüm terör örgütlerine bir ders verdik. Darbelere karşı nasıl mücadele edileceğini milletimizle beraber tüm dünyaya gösterdik. Perde arkasından kahvesini yudumlayarak girişimi film seyreder gibi seyredenlere de cesaret dersi verdik. 15 Temmuz'un 251 şehidini konuşacağımıza 15 Temmuz'u sulandıracak ve itibarsızlaştıracak bir gündemle karşımıza geliyorsunuz. Türkiye artık darbelere nasıl direniş göstereceğini, darbecilerin sokaklara nasıl gömüleceğini tüm dünyaya gösterdi. Bu şerefli direnişi, Cumhurbaşkanımızın kahramanca liderliğini ve 15 Temmuz hikayemizi sizin kirletmenize müsaade etmeyeceğiz."

Sataşmadan söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, birleşime ara verdi. Kısa süren gerginlik sonrasında görüşmelere kaldığı yerden devam edildi.

Grup önerisinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yapılan oylamada öneri kabul edilmedi.

HDP'nin "Dicle Elektrik ve Dağıtım AŞ’nin enerji sağladığı illerdeki sorunlar" ile İYİ Parti'nin "Kamu idaresinde siyasi baskının ortadan kaldırılması"na ilişkin araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerileri de kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda daha sonra Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Habil 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamları suçlamak yerine net bir açıklama ile silahların kayıp olmadığı nerede olduğu söylense daha sağlam bir cevap olmaz mı bunlara?
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    ne olmuş yani kaybolduysa silahlar. ahlaksızlara bak hele ya. kaybolduysa kendi adamlarınız çalmıştır. yalandan hesap mı soruyorsunuz. haaa buda başka bir yalan tabiki. geçen uğur dündar diye bir hadsiz gazeteci haber yapmıştı bunu. siz var ya siz. tam bir şeytanın çocuklarısınız. ama ALLAH inananlar la birliktedir unutmayın dhkpchpkk dhp iyi parti. artık bunlar partimi ne olduklarıda belli değil ya. tam bir terör örgütü zilleti olmuşlar
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 2 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet bu iddiaları kendi tacizlerini kapatmak için tecavüz lerini kapatmak için kullanıyor.gerçekte böyle paralar silahlar vb yalanlarıyla milleti kandırmaya çalışıyor... millet yemez
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Fitnelikten Başka Birşey Yapmıyorlar Zillet İttifakı Allahım Bunlara Fırsat Vermesin Amin
    Cevapla
  • Vatantandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP+IYIP+HDPKK+FETÖ = Türkiye 'ye ihanet partileri. Öteki ufakları yazmadım çünki yazdığım parmağıma yazık.
    Cevapla
  • samii 2 yıl önce Şikayet Et
    Ötekiler zaten bunların paravan partisi birbirlerinden farkları sadece isimleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu