Türkiye Yunanistan'ı BM'ye şikayet etti!

Türkiye, Yunanistan'ın Doğu Ege adalarının silahsızlandırılmış statüsünü ihlal eden eylemleri hakkında Birleşmiş Milletler'e (BM) mektup göndererek şikayette bulundu.

Türkiye Yunanistan'ı BM'ye şikayet etti!
Türkiye Yunanistan'ı BM'ye şikayet etti!
GİRİŞ 16.07.2021 23:10 GÜNCELLEME 16.07.2021 23:12
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu imzasıyla, Genel Sekreter Antonio Guterres'e hitaben yazılan mektupta, "Bir kez daha dikkatinize getirmek isteriz ki Yunanistan, Ege ve Akdeniz'deki adaların silahsızlandırılması konusunda ilgili anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmemektedir." ifadesi kullanıldı.

YUNANİSTAN'A ÇOK SERT TEPKİ!

Mektupta, aralarında Meis'in de bulunduğu söz konusu adaların Türkiye ana karasına yakınlığına vurgu yapılarak, 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Antlaşmalarında açıkça belirtilmesine rağmen Yunanistan tarafından silahlandırılmasının Türkiye'nin güvenliğine ciddi tehdit oluşturduğunun altı çizildi. Ayrıca ihlaller yüzünden oluşabilecek tırmanmanın bölgede barış ve güvenliğe yansımalarının olacağına vurgu yapıldı.

Türkiye'nin Yunanistan'ın adalar üzerindeki ihlallerini diplomatik kanallar üzerinden defalarca dile getirdiğine işaret edilen mektupta, "Eğer Yunanistan, anlaşmalardaki yükümlülüklerini yerine getirmede başarısız olursa, o anlaşmalardan kaynaklı egemenlik haklarını deniz yetki alanlarının belirlenmesi dahil öne süremez." ifadesine yer verildi.

Mektupta, Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkisi ve iş birliği anlayışıyla Yunanistan'a ilgili anlaşmalar gereği söz konusu adaların silahsızlandırılmış statüsünü yeniden tesis etmesi çağrısında bulunduğu kaydedildi.

YORUMLAR 62
  • BOZO K 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyardık,günah gitti.
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Haydut , barbar , zalim yunan hem suçlu hem de masum rolü yapıyoyapıyor.AB ülkeleri içinde en azgın toplum.Kendisini aynada dev gibi görüyor.yunanistan hala bağımsız bir ülke değil.AB'nin ve ABD'nin haydutluğunu yapıyor.
    Cevapla
  • Göktürk... 2 yıl önce Şikayet Et
    ablukaya alın, vizesiz geçiş yapmasınlar...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Güç dengeyi bozar.. Yunanistan'ın hala "megali idea" düşüncesinde "Konstantinapolis, Ayasofya, Pontus Rum" hayalinde Karadeniz kıyılarında yıkık dökük yerleri "Ahaaaa dedemin evi buraymış" masalında KURBAĞA GİBİ KENDİNİ ŞİŞİRİRKEN, kendini Avrupanın "mayın eşeği gibi" kullanıldığından habersiz ve attan düşmüş karpuz gibi olacağı günler yakın...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Her kötülükten bir iyilik doğar. Türkiyeyi Batıda "Doğu akdenizde sıkıştırmak" Türkiye'yi Ermenistan -Yunanistan parantezinde tutup güç teksifinde sorunlar yaşaması için Ermenistanı durup dururken Azerbaycana karşı kışkırtan Üst akıl "Ermenistanın haksız işgal ettiği Dağlık Karabağın tekrar Azerbaycan tarafından geri almasına sebeb olacak..Bu durum Üst akıl tarafından şişirilen Yunanistana da ders olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var