AB'nin skandal başörtüsü kararına Türkiye'den çok sert tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın (ABAD), Almanya’daki iki ayrı işletmenin çalışanlarına uyguladığı başörtüsü kısıtlaması hakkındaki son karara tepki gösterdi.

AB'nin skandal başörtüsü kararına Türkiye'den çok sert tepki
AB'nin skandal başörtüsü kararına Türkiye'den çok sert tepki
GİRİŞ 18.07.2021 09:40 GÜNCELLEME 18.07.2021 10:24
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın (ABAD), Almanya’daki iki ayrı işletmenin çalışanlarına uyguladığı başörtüsü kısıtlaması hakkındaki son kararı din özgürlüğünü alenen ihlal etmektedir. Avrupa’yı rehin alan İslam düşmanlığının, ırkçılığın ve nefret zehrinin giderek yükseldiği bir dönemde, ABAD kararı, din özgürlüğünü yok saydığı gibi, ayrımcılığa da zemin ve hukuki kılıf kazandıracak bir nitelik taşımaktadır. Hukuken ve vicdanen yanlış, körükleyeceği İslam düşmanlığı bakımından tehlikeli sözkonusu kararı kınıyoruz." denildi.

İletişim Başkanı Altun'dan Avrupa Adalet Divanının başörtüsü kararına tepkiİletişim Başkanı Altun'dan Avrupa Adalet Divanının başörtüsü kararına tepki

NE OLMUŞTU?

Avrupa Adalet Divanında görülen davada, mahkeme, çalışanların başörtüsü takmasının işveren tarafından yasaklanmasının mümkün olduğunu belirtti. Ancak bunun belli şartlara dayanması gerektiğine hükmetti.

Kararda, yasağın "müşterilere karşı tarafsız yaklaşım ve sosyal ayrımcılığı önlemeye yönelik" gerekçeye dayanması gerektiği kaydedildi.

Almanya’da söz konusu kadınlardan biri, bir vakıf tarafından finanse edilen özel çocuk bakım merkezinde diğeri ise kişisel bakım ürünleri satan bir market zincirinde çalışıyordu. 

YORUMLAR 32
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada din diye bir şey yok. kiliseler dört yaşlı kesime hitap ediyor. islam avrupada el sallıyor kol sallıyor. muslumanlar avrupada kimliklerini koruyor. adamlar Müslümanların kimliklerini değiştirmek istiyor.ama nafile. kimse dininden dönmez. bence nafile bir uğraşı ve avrupaya yakışmayan bir tutum. nerde Avrupa ve Rönesans insan haklari kendilerine gelince din bal kaymak. muslumanlara zulüm. batı iki yüzlü olduğunu gösteriyor. .oradaki muslumanlar yalnız bırakılmamalı
    Cevapla
  • Sultan Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa islam düşmanıdır. Ve Osmanlı Almanyanın içlerine bu defa ta norveçe kadar özgürlük dersini vermeye hazırdır.
    Cevapla
  • Ametoca 2 yıl önce Şikayet Et
    ya ya.tabii.Hemde Norvece kadar hemi
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani avrupa ozgulugu savunurdu. Simdi o insanlara inanclarinzi yeyin basinizi acin dininizi yasamayin diyorlar. Boyle bir dayatma vicdan cinayeti degilde ne. Tabiki anlayanlara ama avrupa bunu hic anlamaz. Cunku katil.
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye içi laikçi kalkışmanın kışkırtıcı destek adımları işaret fişekleri bunlar. ....
    Cevapla
  • Zafer61 2 yıl önce Şikayet Et
    UYAN TÜRKİYE abd sscb dağıldığında BUNDAN BÖYLE DÜŞMANIMIZ İSLAM VE SUNNİ MÜSLÜMANLARDIR diye ilan etmedimi. Şu anda özellikle orta doğuda fiili olarak Sünni muslumanlarin katledildiği bir savaş yürütülüyor. Bu savaşta abd ŞiA mezhebi teröristleri kullanıyor. Esat ,İran, abd ve israil müşterek hareket ediyor. İslamiyet dünya genelinde gittikçe ağırlığını hissettiriyor. Diğer dinlerin mensupları ve macron gibi ateistler İslam düşmanlığını pirimlendirerek körüklüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber