Türkiye'den Macron'un teröristlerle görüşmesine tepki

Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi" mensupları ile görüşmesini kınadı.

Türkiye'den Macron'un teröristlerle görüşmesine tepki
Türkiye'den Macron'un teröristlerle görüşmesine tepki
GİRİŞ 20.07.2021 14:43 GÜNCELLEME 20.07.2021 16:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi" mensupları ile görüşmesini kınadı. Dışişleri Bakanlığı Tanju Bilgiç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde “Suriye Demokratik Konseyi” mensupları ile görüşmesini kınıyoruz.

FRANSA İSTİKRAR ÇABALARINA ZARAR VERİYOR

Fransa’nın tüm çağrılarımıza rağmen bölücü gündeme sahip bu eli kanlı terör örgütü ve uzantılarıyla sürdürmekte olduğu ilişki, Türkiye’nin milli güvenliği, Suriye‘nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması ve bölgede istikrarın sağlanması çabalarına zarar vermektedir.

Sözkonusu örgütün son dönemde, örgüte katılmayı reddeden gençlerin barışçı gösterilerini kanlı şekilde bastırması, Afrin Hastanesi gibi sivil hedefleri bombalaması, çocuklar dahil Suriyeli sivillere saldırması, tutukluları işkenceyle öldürmesi gerçeklerini de Fransız ve uluslararası kamuoyuna hatırlatıyoruz.

TÜRKİYE MÜCADELESİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEK

Türkiye’nin bu terör örgütü ve uzantılarıyla mücadelesini her yerde kararlılıkla sürdüreceğini bir kez daha tekrarlıyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler onların terör örgütü kabul ,ettiği bir örgütle görüşse kabul görür mü..!!!! el cavap hayır..
    Cevapla
  • Tur-an 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya terihinde bunlar kadar yüzsüz liderler daha görülmemisdir. Sayin basta Cumhurbaskanamiz olmak üzere tüm Bakanlarimiz ve Devlet yetkililerimiz bunlarin deyim yerinde ise yüzlerine tükürüyorlar ama bunlar yagmur yagdi saniyorlar.
    Cevapla
  • Arif inanç 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden kiniuirsunuz arkadaşlar. Teröristin arkadaşı terörist tir. Macron gider ayak bir şeyler yapmaya valisiyor ama. Nafile nafile. Güle güle sana Güle güle. Saygilarimla
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi böyle bölmek istiyorlar
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada halen sömürgeciliğe devam eden soykırımcı alçak aşağılık katil hırsız fransa ve yahudi rotchild'in adamı macron da zaten teröristtir !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!