CHP ve İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Hesaplar şimdiden yapılıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in koltuğundan kalkmasını gerektirecek bir durum oluşursa iki partide de başkanlık için yarış kızışacak.

CHP ve İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Hesaplar şimdiden yapılıyor
CHP ve İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Hesaplar şimdiden yapılıyor
GİRİŞ 10.08.2021 16:29 GÜNCELLEME 10.08.2021 16:29
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

"Siyasette üstte büyük bir taş oynayınca aşağıda da çok taş oynatıyor." diyen Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, köşe yazısında konuyla ilgili önemli detaylara da değindi. İşte Selvi'nin dikkat çeken köşe yazısı:

GENEL BAŞKANLIK HESAPLARI

Biz cumhurbaşkanı adaylarıyla meşgulüz ama madalyonun bir de öteki yüzü var. CHP’de Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti’de Meral Akşener’in koltuğundan kalkmasını gerektiren bir durum oluşursa, iki partide de kıran kırana geçecek bir genel başkanlık yarışı yaşanacak.

Başkanlık sisteminde cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisinden istifa etmesi gerekmiyor. Ancak Millet İttifakı buna karşı. Ayrıca güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunuyorlar.

LİDERLİK YARIŞI

Kılıçdaroğlu ya da Akşener, cumhurbaşkanı olursa CHP ve İYİ Parti’de genel başkanlık yarışı başlayacak. CHP’de “Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsun, CHP genel başkanı olurum” hesabında olanlar var. Bu ayıp değil. Siyasetin gereğidir. Özal’dan sonra Mesut Yılmaz, Demirel’den sonra Tansu Çiller partilerinin başına geçmişlerdi. Kılıçdaroğlu’ndan sonra CHP Genel Başkanlığı hesabı yapanlar, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını destekliyor. Kılıçdaroğlu gitsin ki onların önü açılsın. Benzer durum Meral Akşener sonrası İYİ Parti’de yaşanacak. Akşener cumhurbaşkanı olursa İYİ Parti’yi kıran kırana bir mücadele bekliyor.

CHP’de genel başkanlık hesabı yapanların bir kısmı Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için şimdiden desteklerini iletmişler.

Kemal Bey gitsin ki önleri açılsın.

YORUMLAR 41
  • Panzehir 2 yıl önce Şikayet Et
    size oy vereceğime kedimi diri diri mezara gömsem daha iyi olur bunların soydaşları başbakanı astılar bizde bunları asalım adalet yerini bulsun
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Meymetsizler bu millet size teslim olmayacak
    Cevapla
  • Ülkücüden 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar, kazanacaklarına (!) iyice inanmışlar.
    Cevapla
  • İzmir 35 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey kilictaroglu cumhurbaşkanini seçmek halkın elinde abd nin değil bu halk senin nasıl bir yalancı ve iki yüzlü birı olduğunu çok iyi biliyor sen havanda şu dövmeyi bırak. Gençlere yalanlarinla aldatma saygın kalmadı yalancı lar kralı oldun dünyada teksin. Hayal kurma.
    Cevapla
  • Vanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Birbirlerine düşerler inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir