Son Dakika: İsviçre'ye PKK protestosu!

Son dakika haberi... İsviçre’nin Ankara Maslahatgüzarı, Cenevre'de PKK/YPG terör örgütü iltisaklı sözde bir temsilciliğin açılması nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılarak protesto edildi.

Son Dakika: İsviçre'ye PKK protestosu!
Son Dakika: İsviçre'ye PKK protestosu!
GİRİŞ 10.08.2021 17:24 GÜNCELLEME 10.08.2021 17:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İsviçre’nin Ankara Maslahatgüzarı, Cenevre'de PKK/YPG terör örgütü iltisaklı sözde bir temsilciliğin açılması nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılarak protesto edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsviçre’nin Cenevre kentinde PKK/YPG terör örgütü iltisaklı gayrimeşru 'Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilciliği' adı altında sözde temsilciliğin açılışının yapıldığı belirterek, şunlar kaydedildi:

"İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bakanlığımıza davet edilerek protesto edilmiş ve izahat istenmiştir. Bu konuda İsviçre makamları nezdinde evvelce de girişimler yapılmış olduğu hatırlatılarak, bu kanlı terör örgütünün ve iltisaklı gruplarının dernek ya da sivil toplum örgütü gibi isimler altında propaganda ve meşruiyet kazanma girişimlerine hiçbir şekilde izin verilmemesi ve terör propagandasına derhal son verilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğini vurguluyoruz. Kendilerini hedef almıyor diye, terör örgütlerine kucak açanlara bu illetin bir gün kendilerini de vurabileceğini hatırlatıyoruz. Ülkemiz, AB tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK ve iltisaklı gruplarla mücadelesini her yerde kararlılıkla sürdürecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Murat Sarıkaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Protesto nedir, ilişkileri dondurun ve elcilikkeri kapatın
    Cevapla
  • Hakab 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde onlarin dusmanlari ile isbirligi yapmaliyiz. Her turlu destek vermeliyiz, Hamas gibi dostlarimiz sagolsun
    Cevapla
  • Diyarbekri 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte hdpkaka, destekleyenler bunlardır. amerika ve avrupa ülkeleridir. Allah bu kafirleri ve yerli işbirlikçilerini muvaffak etmesin inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı