Mustafa Sarıgül Hacı Bektaş'ta ziyaretlerde bulundu

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül Nevşehir Hacı Bektaş İlçesi’ne ziyarette bulundu. Sarıgül, "Hacı Bektaş Veli, sadece ülkemiz için değil ,tüm dünya için büyük bir değerdir." dedi.

Mustafa Sarıgül Hacı Bektaş'ta ziyaretlerde bulundu
Mustafa Sarıgül Hacı Bektaş'ta ziyaretlerde bulundu
GİRİŞ 20.08.2021 16:57 GÜNCELLEME 20.08.2021 16:57

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Hacı Bektaş Türbesi’ni ziyaret etti. Sarıgül, yurttaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada;  ‘Hacı Bektaş Veli felsefesi  ,Birleşmiş Milletler  İnsan Hakları Bildirgesi ile örtüşen insan ,evren, Allah sevgisi ve hoşgörüye dayalı öğretileri ile tüm dünyaya yayılan bir inanç sisteminin özüdür. UNESCO 2021 yılını Ahi Evran Veli ,Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı ilan etti. Hacı Bektaş Veli, sadece ülkemiz için değil ,tüm dünya için büyük bir değerdir. Bütün dünyada ve ülkemizde ,ayrımcılığın , salgın hastalıkların ,yokluk ve kayıpların yoğun olarak yaşandığı bu günlerde , insanlığın kardeşlik ve barışa, dayanışmaya ihtiyacı var. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak ayrıştıran değil ,birleştiren  söylemlerimizle siyasetin dilini  değiştirmeye geliyoruz ’’ dedi.

Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerini hatırlatan Sarıgül, "İncinsende incitme’’, ‘düşmanınızın da insan olduğunu unutmayın’’, ‘‘kadınlarınızı da okutunuz’’ sözleri ile  barış ve kardeşliğin  önemini vurguladı .TDP İktidarı olarak daima  kadınlarımızın yanında olacağız ” dedi.

Genel Başkan Sarıgül, konuşmasında, “ Muharrem Ayı’ da bizim Ramazan Ayı’ da bizim. Camilerimizde bizim cem evlerimiz de .Biz Türk Ulusu olarak tüm değerlerimizle bir bütünüz. Ziyaretimizin sebebi; birlik ve bütünlüğümüzü hiçbir kuvvetin sarsamayacağını bir kez daha vurgulamak” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı