Ahmet Edip Uğur vefat etti

Uzun süredir beyin tümörü ile mücadele eden eski AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEVA Partisi Kurucusu Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti.

Ahmet Edip Uğur vefat etti
Ahmet Edip Uğur vefat etti
GİRİŞ 08.09.2021 14:05 GÜNCELLEME 08.09.2021 14:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uzun süredir beyin tümörü ile mücadele eden eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEVA Partisi Kurucusu Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti.

Uğur'un vefatı, "9 Eylül Perşembe günü Balıkesir Zağnos Paşa Camiinden öğle namazına müteakip, Başçeşme mezarlığına defnedilecektir." ifadeleriyle duyuruldu.

AHMET EDİP UĞUR KİMDİR? 

Ahmet Edip Uğur, 7 Nisan 1950 tarihinde Balıkesir’de doğdu. Orta Öğrenimini İstanbul Işık Lisesi’nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı yaptı. 2008 yılından itibaren Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanlığı görevini uzun bir süre sürdürdü.

30 Mart 2014'teki yerel seçimlerde, AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Uğur, 2017 yılına kadar görevini sürdürdü. 

Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönemde ilk kez Parlamento’ya giren Uğur, AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı yaptı, 22. 23. ve 24. Dönemde üç defa üst üste Milletvekili seçildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Halil Kaleli 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • antepli ali bozatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun gönül isterdiki davamız mezara kadar derdiniz olmadı sağlık olsun
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi