Arap Ligi'nden skandal kararlar! Türkiye'den sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, “Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi’nde düzenlenen toplantıda kabul edilen kararlarda yer alan Türkiye’ye yönelik asılsız iddiaları tümüyle reddediyoruz” açıklamasını yaptı.

Arap Ligi'nden skandal kararlar! Türkiye'den sert tepki!
Arap Ligi'nden skandal kararlar! Türkiye'den sert tepki!
GİRİŞ 10.09.2021 19:11 GÜNCELLEME 10.09.2021 19:40
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 9 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen toplantısında kabul edilen kararlarda yer alan ülkemize yönelik asılsız iddiaları tümüyle reddediyoruz. Bazı Arap Ligi ülkelerinin kendi emel ve gündemlerini gizlemek amacıyla ülkemizi hedef alan kalıplaşmış ithamlarını sürdürmelerinin dost ve kardeş Arap halkları nezdinde herhangi bir karşılığının bulunmadığı gayet iyi bilinmektedir. Kimseye faydası olmayan bu tutumlarda ısrar edilmesi, bölgede son dönemde atılan olumlu adımlarla da bağdaşmamaktadır. Nitekim, maksatlı niteliği malum bu kararlara bazı Arap Ligi üyelerinin de karşı çıktığı veya şerh koydukları görülmektedir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Türkiye kararlı ve ilkeli tutumuyla Arap ülkelerinin egemenlik, toprak bütünlüğü ve bağımsızlıklarının korunması amacıyla en fazla çaba gösteren ülkelerin başında gelmektedir. Türkiye’nin milli güvenliğine ve çıkarlarına yönelik tehditlerle uluslararası hukuk çerçevesinde yürüttüğü mücadelenin Arap Ligi kararlarında eleştiri konusu yapılması kabul edilemez, bir anlam da ifade etmez. Bu itibarla Arap Ligi’ni bu tür beyhude yaklaşımlardan kurtulmaya ve Arap halkının huzur, refah ve esenliğine odaklanmaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR 96
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Arap ligi abd,batı siyonist ligi desek daha doğru olur .deve kuşu gibi kafalarını kuma gömerler gelen geçene yalelli derler.
    Cevapla
  • Fazlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bizimle yürüyene dost oluruz onlarda başka dost bulsunlar kendilerine
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bu araplarla bir işimiz olmamali kendi halklarina faydalari olmayan bize mi faydasi olacak ilim teknoloji ogrenmek istiyorsak japonya orada kendimizi gelistirdikten sonra onlar bize gelecektir mendebur suratlarina bile bakmam elhamdülillah muslumaniz ama yapmadiklari kalmadi turk mallarini boykot ettiler turkiyenin ege denizinde savaş uçaği uçurdular yunanla bize karşi turkiyeye sinsi planlar yürüttüler kendi işimize bakmaliyiz fazla da samimi olamaya gerek yok japonya ile ortak olalim hem dürüst millet hem samimi hem de şerefli milletler.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Arap ligindeki liderlerin çoğunluğu münafık ve batının kuklası.Bu liderler şeref ve haysiyet yoksunu.Bu liderlerin ABD,AB ve siyonist israilin adanları olduğunu halk da biliyor.Ne yazık ki dost ve kardeş Arap Müslüman halkının elinde birşey gelmiyor.
    Cevapla
  • Metin Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş duygularımıza tercüman oldun, çok sağol.
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Araplar asla bizim dostumuz olmadı hatta geçmişte bizi arkadan vuran kalleşlerdir.Kaddafiyi hariç tutuyorum,bize yapmış olduğu yardımlar vardır geçmişte.
    Cevapla
  • TheAkıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne şamın şekeri ne arabın yüzü
    Cevapla
  • Seko 2 yıl önce Şikayet Et
    İki yanlış bir doğru etmez kardeşim. Biz akıllı olucaz biz abiyiz. Sabredip, doğru oynayıp kardeşlerimizi firavunlardan koruyacağız, korunacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!