CHP'den okullarla ilgili tartışılacak çıkış!

Türkiye'de yüz yüze eğitim resmen başladı. Yüz yüze eğitim süreciyle ilgili CHP'li Yıldırım Kaya'dan öneri geldi. Kaya, koronavirüs aşısını yaptırmayan hiç kimsenin okula alınmaması gerektiğini söyledi.

CHP'den okullarla ilgili tartışılacak çıkış!
CHP'den okullarla ilgili tartışılacak çıkış!
GİRİŞ 13.09.2021 19:05 GÜNCELLEME 13.09.2021 19:20
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yeni eğitim-öğretim yılının açılmasının ardından Ankara'daki birçok ilçede okulları ziyaret ettiğini ifade ederek, yeni dönemde birçok sorun yaşandığını öne sürdü.

"YETERSİZ KALIYOR"

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığını ücretli öğretmenlerle karşıladığını, sınıf mevcutlarının Bilim Kurulu'nun önerisinin üzerinde olduğunu savunan Kaya, okullarda temizlik personeli, lavabolar ve tuvaletlerin yetersiz kaldığını iddia etti.

"ÖĞRETMEN AÇIĞININ AZALTILMASI LAZIM"

Kaya, salgında okulların kapatılmamasının, herkesin birinci önceliği olması gerektiğine dikkati çekerek, bu doğrultuda bu yıl 15 bin, gelecek yıl 40 bin öğretmen ataması yapılarak öğretmen açığının azaltılması gerektiğini belirtti.

"AŞI OLMAYANLAR OKULA ALINMAMALI"

Her eğitim bölgesinde mutlaka bir sağlıkçı, bir bilişim/bilgisayar öğretmeni, yeterli sayıda güvenlik görevlisi bulunmasını öneren Kaya, "Kapalı olan 17 bin köy okulu açılmalı, derslik açığı kapatılmalı. İnşaatı devam eden okullar hızla tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim-öğretime başlanmalı. Aşı olmayan öğretmenler aşısını yaptırmalı. Kovid-19 aşısı olmayan hiç kimse okula alınmamalı. Alışveriş merkezine HES kodumla girdim, ateşim ölçüldü. Ama ziyaret ettiğim okullara, elimi kolumu sallayarak girdim. Böyle bir anlayış olamaz. Biz 18 milyon öğrenciyi sokakta bulmadık." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 26
  • çağdışı 2 yıl önce Şikayet Et
    tamam DA HEYKEL AÇILIŞINDA chp li belediye başkanı maskesizdi. HEYKEL AÇILIŞI da maskesiz olmamalı... milletle dalga geçtiğinizi sanıyorsunuz millet size hortumla su tutuyor ...
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi de asi olan cok mu garanti yada asi oldum bilen cok insan belki asi olmadi iyice sacmaliyorlar hastalik dogru olsa kabak tati veriyor okula alma buraya alma bir yerde corab don hali indirimi olur hepsi kucak kucaga senin bir yillik emek gitti demek yada tatil zaman kimse zarar etmesin diye ac zaten mecbur acmak gerek bir yillik emek yine gitti kisaca halka eziyet yerine mantikli sey deseler ona kafalari calismaz
    Cevapla
  • fuzul 2 yıl önce Şikayet Et
    chp'li mi; nasıl da ağızlarından mantıklı tek bir kelime çıkmıyor..beyinlerinde yok ki!
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    heykeller de aşı olsun bari
    Cevapla
  • uğur genç 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yıldırım hocam.... malesef aşı karşıtı olanlar var bizzat bilerek ve isteyerek yaptırmayanlar..bu konuda ne söyleyeceksiniz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi