Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'ya hep söyledim, kulak arkası ettiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız çimento devi Lafarge'ın DEAŞ'a finans desteği sağlamasına ilişkin, "Konuyu Macron’a ve Avrupa’da görüştüğüm pek çok lidere yıllardır söyledim. Ancak hep kulak arkası ettiler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'ya hep söyledim, kulak arkası ettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'ya hep söyledim, kulak arkası ettiler
GİRİŞ 15.09.2021 07:22 GÜNCELLEME 15.09.2021 07:22
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Fransız çimento devi Lafarge’ın, DEAŞ’ı Fransa gizli servisinin bilgisi dahilinde desteklemesine ilişkin belgelerin ortaya çıkması da gündeme geldi. Fransa’da Yargıtay’ın Lafarge’a “İnsanlığa karşı suça iştirak” suçlaması yöneltilebilmesinin önünü açan kararını değerlendiren Erdoğan’ın, “Fransa Yüksek Mahkemesi tarafından konunun belgelenmiş olması önemli” dediği öğrenildi.

BM’DE GÜNDEME GELECEK

Birçok liderle konuyu daha önce konuştuğunu anlatan Erdoğan’ın, “Lafarge ile ilgili konuyu, Macron’un kendisine ve Avrupa’da görüştüğüm pek çok lidere yıllardır söyledim. Ancak hep kulak arkası ettiler” ifadesini kullandığı belirtildi.

Erdoğan’ın, 19-22 Eylül tarihleri arasında BM Genel Kurulu için gideceği ABD’de gerçekleştireceği temaslarında da söz konusu konuyu gündeme getireceği ifade ediliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 18
  • Fakirullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümqnı müslümanq öldürtüyolar adamların amacı bu müslüman uyanık olması lazım ama nerde o müslümanlık günahtır yahu bunların oyuncağı olan bunlardandır hiç boşuna kendini kandırmasın bu nasıl akıl tutulmasıdır yazıklar olsun
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Vursaydınız ya fabrikayı uçak var füze var top var ama irade yok o kadar basit.
    Cevapla
  • Yasar 2 yıl önce Şikayet Et
    He he lkadar kolaydı sanki. Klavye başında sallaması kolay
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar basit olsa çoktan vurmuştuk, karşında tepesinde Fransa bayrağı dalgalanan bir tesis var .
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Laferge daesle ölduruyor insanlari diye itiraz ediyorsunuz ama bende kendi ulkemde calistigim isyeri mke elmadagda intihar ettirilmeye intihar ettirilerek öldürülmeye calisiliyorum ve ben bunlari cimer kanali ile de yazdigim halde idare yok oyle diye yalan beyanlarla cevaplar yazip suclulari koruyor konuyu gecistiriyor. Daesin oldurdukleri insan da ben biz insan degil miyiz kardesim, bunlara niye kimse birsey yapmiyor? Ellerini kollarini sallayarak geziyorlar hala utanmadan arlanmadan. Ustelik emre ozcanin katilleri de ayni bunlar. Adaletsizlik cok kotu, adalet her zaman her yerde herkese lazim.
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz avrupada yakalanan her multeciyi turkiyeye geri kabul anlaşması ile avrupayi korudukca Avrupa yüzsüz ve çok rahat şekilde Müslüman katliamına devam edecek. Çünkü Avrupa rahatsız olmasin diye Türkiye avrupayi korumaya devam ediyor. Acilen bu geri kabul anlaşması bitmeli ve kapılar açılmalıdır. Nargileci hapci tacizci tecavüzcü ickici mültecilerin avrupaya gitmesi ile Türk milletini de rahatlatacaktir. Arz ederim.
    Cevapla
  • İsmail K. 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yıllardır bizim üstümüze terörü saldılar bizde onlara göçmenleri salalım gerekirse deniz altılarla geçirelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle