Son dakika: Mustafa Sarıgül'den 'Cumhur İttifakı' sorusuna dikkat çeken cevap!

Son dakika haberi... Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhur İttifakı'nda yer alıp almayacağına ilişkin, "Çok erken. Daha 1,5 sene var. Çok şeyler değişebilir." dedi.

Son dakika: Mustafa Sarıgül'den 'Cumhur İttifakı' sorusuna dikkat çeken cevap!
Son dakika: Mustafa Sarıgül'den 'Cumhur İttifakı' sorusuna dikkat çeken cevap!
GİRİŞ 21.09.2021 14:32 GÜNCELLEME 21.09.2021 14:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin 26 Eylül'de ATO Congresium'da yapılacak 1. Olağan Kurultayı öncesinde bir otelde değerlendirme toplantısı düzenledi.

TDP'nin hiç kimseye kızgınlık veya dargınlıktan dolayı değil, bir ihtiyaç gereği kurulduğunu belirten Sarıgül, partisinin laf değil sorunlara çözüm üreteceğini söyledi. Sarıgül, şöyle devam etti:

"TDP iktidarında Türkiye'mizin topraklarına ne ekilip ne dikileceğinin kararını ABD veremez. TDP iktidarında Türkiye'mizde tütün ekeceksek ABD'den izin alamayız. TDP iktidarında şeker pancarını ekeceksek Avrupa Birliği kotalarına bakamayız. Bunları mutlaka aşmamız lazım. TDP iktidarında geliri tabana yayacağız. Adilce ve hakça bir bölüşümü bütün yurttaşlarımızla buluşturacağız."

Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken 'Cumhur İttifakı' açıklaması

"KYK'NIN ADINI DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Üzüldüğü konulardan birinin de Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olduğunu belirten Sarıgül, iktidara gelmeleri halinde kurumun ismini "Öğrenci Ağırlama Merkezi" olarak değiştireceklerini söyledi.

Sarıgül, partisinin 20 Aralık 2020'de kurulduğunu anımsatarak "Partimizi kurarken cumartesi ve pazar günleri pandemi yasakları vardı. 1-1,5 ay da kapanmalar oldu. 90 günlük süre içinde 64 ilimizde teşkilatlarımız kuruldu, diğer illerde de görüşmelerimiz devam ediyor. Bütün ilçelerimizde kongrelerimiz yapıldı. Pazar günü seçime girme yetkisini kazanıyoruz. Seçime girme yetkisini kazandığımız zaman Türkiye'de 120 parti içinden ilk 18'e giriyoruz. Yapılacak olan genel seçimlerde de inanıyorum ilk 7'nin içinde olacağız." ifadelerini kullandı.

"AFGANİSTAN'DA ABD'NİN PLANLADIĞI TUZAĞA TÜRKİYE'NİN DÜŞMEMESİ LAZIM"

Birleşmiş Milletler'de Afgan göçünün konuşulmasını çok istediğini ve Pakistan ve İran'ı geçerek gelen Afganlar için o bölgede tampon bölge oluşturulup oluşturulamayacağını soran Sarıgül, "Ben devletimi yönetecek durumda olsam o taahhüdü almadan buraya gelmem." dedi.

Türkiye'nin Suriyelilere kucak açmasını doğru bulduğunu, bunun bir insanlık olayı olduğunu dile getiren Mustafa Sarıgül, "Ama Afganistan'da ABD'nin planladığı tuzağa Türkiye'nin düşmemesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye milletvekilliği" konusunda da değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, 150 milletvekilinin Türkiye milletvekili olması, 450 milletvekilini de teşkilatların seçmesi gerektiği yönündeki düşüncesini paylaştı.

Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken 'Cumhur İttifakı' açıklaması

"ÇATI ADAYLIĞI İSTEYENLER, KENDİ OYLARINI GİZLEYENLERDİR"

Sarıgül, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Çoklu aday ve çatı aday" tartışmalarına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine Sarıgül, "Çatı adaylığı isteyenler, kendi oylarını gizleyenlerdir. Çatı aday üzerinde duranlar, ilk turda kendi oylarının belli olmasını istemeyenlerdir." şeklinde konuştu.

TDP'nin demokratik parlamenter sistemi savunduğunu, bu sistemin ülkenin yararına olacağını dile getiren Sarıgül, Cumhurbaşkanlığının da partili bir makam değil, bağımsız olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili düşünceleri sorulan Mustafa Sarıgül, "Başkanlık sistemi ülkemizin yararına olsa inanın ki destekleriz. Biz bir konuyu paylaşmadan önce çok detaylı şekilde konuşuyoruz. İktidar partisi içinde dahi bunun tartışıldığı kanısındayım. Başkanlık sistemi ülkemizi çok yoran bir sistem." ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI SORUSUNA YANIT

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, teklif gelmesi halinde Cumhur İttifakı'nda yer alıp almayacağına ilişkin soruya, "Çok erken. Daha 1,5 sene var. Çok şeyler değişebilir." yanıtını verdi.

"OFSAYTI KALDIRACAĞIZ" SÖZLERİ

Bir programda sarf ettiği "Ofsaytı kaldıracağız." sözlerinin hatırlatılması üzerine Sarıgül, "Maça gidenler niye gider? Heyecan, enerji bulmak için, daha çok gol görmek için gider. Ofsayt kuralı futbolu yavaşlatan bir kural. Bunu, Hollanda milli takımının eski kaptanı Johan Cruyff anlattı, Marco van Basten bunu söyledi. Bu şu anda UEFA'da tartışılan bir konu. Çok kısa süre içinde ofsayt kalktığı zaman beni hatırlarsınız." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Salahattin Adana 2 yıl önce Şikayet Et
    Bravo sarıgül'e Türkiyenin en önemli sorunu olan öğrencilerin yurt sorununu iktidara gelmeleri halinde Şişliyi hallettiği !!! .gibi bu sorunu da halledecekmiş !!!!!!
    Cevapla
  • Şinasi 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklın Yolu Bir. Binde 1 Bile Oy Alamayacakken Cumhur ittifakında payına birşeyler düşebilir
    Cevapla
  • rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    durun bakalım önce futbolda ofsaytı kaldıracağız; ondan sonra siyasete bakarız....
    Cevapla
  • Devriye 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar değişmezler aynı kafa devam ediyor....Mesele koltuk kavgası..
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    işi gücü eğlence adamın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi