Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelecek ay Meclis onayına sunuyoruz

BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Paris İklim Anlaşması'nı, yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz." dedi.

GİRİŞ 21.09.2021 22:31 GÜNCELLEME 21.09.2021 23:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

BM Genel Kurulu'nda 29 dakika konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevreye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın büyük bir çevre felaketi ile karşı karşıya olduğunu bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çevre konusunda şunları söyledi "Şayet etkin önlemler alınmaz ve sera gazı emisyonları artmayı sürdürürse yüz yılımızın sonunda deniz seviyelerinin 1 metreden fazla yükselmesi bekleniyor. Bu durum beraberinde yeni ve devasa kitlelerden oluşan göç dalgalarını da getirecektir. Saydığım tüm bu sorunlar sadece sıcaklıktaki 1,1 santigratlık artışla ortaya çıkmıştır. Tüm bu gelişmeler üzerine dünya devletleri olarak ilim değişikliğiyle mücadele için 2015 yılında bir araya gelerek Paris İklim Anlaşması konusunda mutabık kaldık.

Koronavirüs salgının önüne aşılarla geçmek belki mümkün olabilecek ama iklim konusunda böyle bir laboratuvar çözümü söz konusu değildir. Bunun için her fırsatta dile getirdiğimiz dünya 5'ten büyüktür ifademizi iklim konusunda da tekrarlıyorum. Doğamıza kim en çok zararı verdiyse iklim değişikliğiyle mücadeleye en büyü katkıyı da onlar yapmalıdır. Kimsenin 'Ben güçlüyüm, faturayı ödemem' deme hakkı yoktur çünkü iklim değişikliği insana oldukça adil davranıyor.

Erdoğan konuşmasında  "Küresel hiçbir soruna, krize, çağrıya kayıtsız kalmayan Türkiye, iklim değişikliği ve çevrenin korunması hususlarında da üzerine düşenleri yapacaktır." dedi ve "Paris İklim Anlaşması'nı, yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Memur 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH aşkına bir de şu saatleri ne olur eski düzenine alın lütfen basın olarak da sizler sesimizi duyurun İmsak saatinde Namazı kılamadan yollara düşüyoruz karanlıkta biz işe çocuklar okula gidiyoruz belki burası yeri değil ama kime nasıl ulaşayım
    Cevapla
  • Hafız 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın canına el birlik hepimiz okuyoruz bunda en büyük payı olanlar en az payı olanlar var nükleer denemeler atılan füzeler bombalar uzay denemeleri otomobil kullanım gazları kabul görmeyen klima gazları fabrikaların arıtımsız bacaları doğalgaz yerine kömür kullanımı siyanür maddesini kullanan maden şirketleri orman yangınları tabiatı korumak yerine onu hunharca harcayanlar deniz kirlilikleri küresel ısınmaya sebep olacak her şey evet Allah'ın bize bahşettiklerini acımasızca mahveden bizler 10 yıl sonra yiyecek hiç bir şey bulamama tehlikesiyle karşı karşıyayız Nefes alamayacağız
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Norvec imza atmisti, dizel arabalara ek vergi ve 2025 dede dizel araclari trafikden kaldirma, fazla gise parasi ödenmesi
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın ama senin sıralamakta yanlış !!! aşağıdan Yukarı doğru değil yukarıdan aşağıya doğru olması gerekiyor yani ufak işden başlamak doğru değildir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!