Vatan Partisi lideri Perinçek'ten "Kürt sorunu" tartışmalarına tepki

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "TBMM toplanmalı, dağda, bayırda, hendekte, sınır ötesinde ve vatan sathında yürütülen çözümün TBMM'nin çözümü olduğunu ilan etmelidir." dedi.

Vatan Partisi lideri Perinçek'ten "Kürt sorunu" tartışmalarına tepki
Vatan Partisi lideri Perinçek'ten "Kürt sorunu" tartışmalarına tepki
GİRİŞ 24.09.2021 21:13 GÜNCELLEME 24.09.2021 21:13
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP, HDP, İYİ, Gelecek, Saadet ve DEVA partisi yöneticilerinin "Kürt sorununa TBMM'de çözüm" başlığı altında bir kampanya yürüttüğünü iddia etti. Bu söylemin, Türk ordusunun başarıyla sonuca giden silahlı çözümünü baltalamak amacıyla gündeme getirildiğini savunan Perinçek, şöyle devam etti:

"Kürt sorununun çözümü dağda, bayırda, sokakta, hendekte başarıyla yürütülmektedir. Bu önerinin tek bir anlamı var, PKK'nın kurtarılmasıdır. PKK'nın Türk ordusunun süngüsünden kurtarılmasıdır. Telaşları da bu yüzdendir. Bu durumda TBMM kamuoyuna ve bütün dünyaya bu sorunun TBMM'nin iradesiyle ve hükümeti görevlendirmesiyle çözülmekte olduğunu, yürütülen çözümün Türk milletinin iradesini temsil eden TBMM'nin çözümü olduğunu duyurmalıdır. Bu bozguncu propagandaya son vermenin çaresi budur. TBMM toplanmalı bugün dağda, bayırda, hendekte, sınır ötesinde ve vatan sathında yürütülen çözümün TBMM'nin çözümü olduğunu ilan etmelidir."

Perinçek, çıkarılan kanunlar ve hükümetin uygulamalarıyla milletin parçası olan Kürt halkının birlik, kardeşlik, eşitlik yönündeki demokratik taleplerinin büyük ölçüde hayata geçirildiğini vurguladı.

Perinçek, gelecek hafta Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan başkanlığındaki partililerden oluşan bir heyetin, konuyla ilgili hazırlanan metni, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sunacağını belirtti. Perinçek, "Meclis Başkanımızın bunu Meclis gündemine almasını talep ediyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Kürt sorunu yoktur. Varolan sorun Kürtcülüktür. Bakin HDP Vekil olmuslarina . Cogu ya Asuru,Ermeni yada solculuk yapan kisiler. Bu vekil olmuslarin cogu ülkemizin bati sehirlerinden. HDP ve ona benzeyen kurumlar bitirilmelidir.
    Cevapla
  • İsmet atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben İsmet atlı bir Bitlis li Kürt olarak yazıyorum hiç bir Kürt sorunu yoktur var diyen Ermeni asillidir vatan millet hainidir yaşasın BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYET İ
    Cevapla
  • İsmet atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye şikayet yazıyor benim yorumumda
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de herkese verilen bir kimlik karti var adi da Türk kimliği nokta isteyen istedi ulkedeki kimliği alsin laz Kürt cerkez bosnak diye bir sey yoktur turkiye vatandasi olan herkes Turktur
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizde Kürt sorunu yoktur hainler ile sorunumuz vardır. Bunun da tek çözümü hevali zevale çevirmek. Canı isteyen istediği yere gidebilir nasıl olsa aslanlarimiz vurup gebertecek
    Cevapla
  • S c 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de kürt sorunu yok chpkk sorunu var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi