Akşener'den ittifak ortaklarına: Masanın altından birbirimizin ayağına basmayacağız

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, İYİ Parti lideri Akşener'i ziyaret etti. Görüşme sonrası ortak açıklama yapan Akşener, Millet İttifakı'nın masanın altından birbirinin ayağına basmayacağını söyledi.

Akşener'den ittifak ortaklarına: Masanın altından birbirimizin ayağına basmayacağız
Akşener'den ittifak ortaklarına: Masanın altından birbirimizin ayağına basmayacağız
GİRİŞ 30.09.2021 15:49 GÜNCELLEME 30.09.2021 15:52
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ortak açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parlamenter sistem beklentilerine yönelik açıklamalarına değinen Akşener, mevcut sistemde denge ve denetleme işlevinin ortadan kalktığını öne sürdü. 

Karamollaoğlu ise, denetlenebilir bir yönetime ihtiyaç olduğunu belirtti. Sayıştay, Danıştay ve mahkemelerin doğru çalışmadığını öne süren Karamollaoğlu, "Bir ülkede her hakim, her savcı, her emniyet müdürü yanlış yapar diye bir kaide yok. Yanlış yapanlar önlenmezse alışkanlık haline gelir. Tehlike burada" diye konuştu.

Soçi zirvesine de değinen Karamollaoğlu, kimsenin katılmadığı bir oturum yapıldığını belirtti. 

AKŞENER'İN "BAŞBAKANLIĞA ADAYIM" AÇIKLAMASI

Meral Akşener, bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanlığına değil, başbakanlığa adayım sözünüzü biraz açar mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı: 

"Aslında benim söylediğim çok açık. Bir sistemin tartışılması gerektiğini; ister 2023 isterse daha önce yapılacak seçimlerin Sayın Erdoğan ve karşıtları değil partili cumhurbaşkanı sistemi mi yoksa hukukun tesis edildiği parlamenter demokrasiye geçişin yapılacağı bir seçim mi? Seçimin ana teması bu olacak.

Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'nın adayını çok merak ediyor. Alsınlar seçim kararını, 13'üncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak demiştim. Benimle ilgili zaman zaman ortaya konan öyle mi böyle mi sorularına da net bir şekilde cevap verdim. Çünkü şimdi seçilecek olan Cumhurbaşkanı, çok hızlı bir biçimde parlamenter sisteme geçilince Almanya Cumhurbaşkanı gibi olmaya devam edecek ve mutlaka kazanacak bir arkadaşımız olacak. Bu nedenle ben partimin birinci parti olacağı ve parlamenter sistemin başbakanlığına talibim dedim. Birbirimizle rekabet etmediğimiz, masanın altından birbirimizin ayağına basmadığımız -Millet İttifakı açısından söylüyorum- birbirimize de tekme atmadığımız bir sistemin kurulacağını netlikle ortaya koymaktır.

6 PARTİ DEKLARASYON AÇIKLAYACAK MI?

İYİ Parti lideri Akşener, "Ortak deklarasyon yayınlanacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı: 

"Halk televizyonunda yaptığım konuşmanın üzerinde de Sayın Karamollaoğlu Ağabeyimiz güzel bir açıklama olduğunu söyledi. Bunlar üzerinden konuştuk. Elbette parlamenter sistemin üzerinde de konuştuk. Ama şu anda Millet İttifakı'nın bileşenleri genel başkan yardımcıları kendi aralarında görüşüyorlar. İYİ Parti olarak iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem adı altında ana ilkeleri, devlet tasarımı, sistem tasarımını öne koyduğumuz bir açıklama yaptık. Gelecek Partisi, daha ziyade hukuk metni çerçevesinde bir metin hazırladı. Diğer siyasi partilerimizin de görüşleri var. Bunların ortaklaşması için çalışma aşaması var ondan sonra elbette bir araya gelinip ana çerçeve ve hepimizin imzasını altına atacağımız çerçeve olacak." 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • Busezon 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc insanı cahil etmesin.... Kendini akıllı kurnaz nilleti saf gören meczup lardan da etmesin Babanne sen kimi kandırıyorsun? Bu halkı enayimi,safmı zannettin? Eğer öyle zannettin ise en büyük saf sensin.... Diyelimki sizin zillet ittifakı seçimleri olduda kazandı (Allah cc korusun) Peki eski sisteme dönmek için çoğunluğu mecliste nasıl saģlayacaksınız? Anayasayı değiştirmek ve eski sisteme dönmek için 400 vekili nerden bulacaksınız?
    Cevapla
  • Vefa. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok canııım, siz hiç öyle şeyler yapar mısınız? Nankörlük nedir, kalleşlik nedir, ihanet nedir, insan satmak nedir bilemezsiniz. Hepiniz melek (
    Cevapla
  • şam 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahirette de birlikte olursunuz InsaAllah
    Cevapla
  • nana 2 yıl önce Şikayet Et
    sen başbakan olacam diyerek , yiyeceğin tekmeyi başta kabul etmişsin sn abla demeden edemiyeceğiz.
    Cevapla
  • nana 2 yıl önce Şikayet Et
    tekme atmalarına gerek yok, birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!