CHP'nin vaadini Ahmet Hakan yorumladı: Tam bir ayağa kurşun sıkma olayı

CHP'li Özgür Özel'in 'Marketleri ve AVM’leri şehirlerin sınırlarının dışına yollayacağız' vaadine Ahmet Hakan köşesinden cevap verdi. Hakan, nedenlerini madde madde sıralayarak 'tam bir ayağa kurşun sıkma olayı'' ifadesini kullandı.

GİRİŞ 30.09.2021 18:38 GÜNCELLEME 01.10.2021 00:01
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bursa’da; “CHP olarak da söz veriyoruz, kayıt altında söz veriyoruz. İktidar olduğumuzda bu üç harflileri (marketleri), kene gibi yapışıp kanınızı emen bu üç harflileri de bu AVM’leri de bu şehirlerin sınırlarının dışına yollayacağız. Bu konuda verilmiş bir sözümüz var” açıklamasını yapmıştı.

Özgür Özel'in açıklamaları


Özgür Özel'in çıkışına Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Köşesinden cevap verdi.

Ahmet Hakan yazısında şu iafeleri kullandı;

Melih Gökçek, birkaç yıl önce “cinler” demek yerine “üç harfliler” demeyi tercih etmişti de olay olmuştu.

Dün de CHP’li Özgür Özel “üç harfliler” dedi.

Ama bambaşka bir kasıtla!

Özgür Özel’in üç harflileri, “cinler” değildi, üç harfli süpermarketlerdi.

*

Söylediği tam olarak şu Özel’in:

*

“İktidar olduğumuzda bu üç harfli marketleri ve AVM’leri şehirlerin sınırlarının dışına yollayacağız. Bu konuda verilmiş bir sözümüz var.”

*

Peki ama neden?

Neden Özgür Özel, üç harfli süpermarketleri şehirlerin dışına süreceklerini ilan ediyor?

*

Neden olacak?

Bakkalları ezdirmemek için.

Yani 30 yıl öncesinin “Kahraman bakkal süpermarkete karşı” olayını 30 yıl sonra canlandırma peşinde Özgür Bey.

*

Oysa CHP açısından bu vaat, tam bir ayağa kurşun sıkma olayı.

Nasıl mı?

Beş aşamada tane tane anlatayım:

AŞAMA BİR: Üç harfli marketler, fahiş fiyat olgusuna bulaşmadıkları takdirde vatandaş için bakkaldan daha ucuz alternatiflerdir.

*

AŞAMA İKİ: Üç harfli marketleri şehir dışına sürdüğünüz zaman, vatandaş üç harfli marketlerden daha pahalı bakkallara mecbur kalır.

*

AŞAMA ÜÇ: Bu durumda da vatandaş değil, sadece bakkal lobisi memnun edilmiş olur. Bakkallarımız önemlidir ama oy açısından vatandaş daha önemlidir.

*

AŞAMA DÖRT: İlle de bakkallara sahip çıkılmak isteniyorsa... Bakkalların üç harfli marketlerden daha ucuza satış yapmasını sağlayacak bir zemin oluşturulmalı.

*

AŞAMA BEŞ: “İyi ama bu nasıl yapılacak?” diye soruluyorsa... Vereceğim cevap şu olur: O kadarını bilsem Mahfi Eğilmez olurdum.

YORUMLAR 95
  • Mustafa Şenol 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada şehir dışında var fiyatlar aksine daha pahallı. Nasıl olsa arabası olan müşteriler ihtiyaçlarını tek tek gezerek biçok alışveriş yerinden yapmak yerine boşver yaa ne ihtiyacımız varsa yolda falancı marketten hepsini alırız uğraşma mantığında olduklarını biliyorlar. AVM ler deyil müşterinin eğilimi değişmeli
    Cevapla
  • MUHAMMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi söz bunların genelmüdürüde belediyelerdeki işcilere namus sözüvermişti neoldu tuttumu,belediye başkanları ne sözler vermişti bunlar yalanı sugibi içiyorlar birde sallamayı seviyorlar.AVM leri kaldırınca bolmiktarda arazi çıkar ortaya sizde bolca heykel dikersiniz oralara.
    Cevapla
  • Apocan45 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ahmet Hakan, Bunu eleştirmen için önce fikrin olması lazım, sen gibi millet çok maaş almıyor inan sen bu 3 harflilere girip zaten alışverişte etmiyorsundur, o yüzde eleştirmeden önce savunman kuvvetli olmalı. Bu marketlerde merak etme çok ta ucuz şeyler yok. Marketler zaten sadece market ürün değil, Nalburiyeden oyuncağa et ürünlerinden züccaciyeye paspasa kadar herşey satıyor, Özgür bey bunu anlatmaya çalışıyor ama anlayana.
    Cevapla
  • Şehriban 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende özgür gibi zirvaliyorsun
    Cevapla
  • Zulal 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük bir ihtimalle yazıyı okumadan yorum yaptın
    Cevapla
  • onrat38 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet üç harfli chp,hdp,ve yandaşlarından yakında kurtulacak
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun bunlar kazandımi kuzey ırak suriye Libya dan Mehmetçik lerimizi çekerler terörle mücadele yurt içinde kıyamete kadar kalır bitmez kaynağı kurutmadigin sürece ! En çok uzulcegim kişi Selçuk bayraktar olacak sırf Erdoğan'ın damadı diye uokrmiizb gençlerinin ufkunu açan ülkemize Türklerde yapar dedirten adamın önüne engeller çıkarıp İHA Süha insabsiz jet yapılmaz hale gelecek en çok ona üzülüyorum!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?