DSP lideri Aksakal: HDP bize göre terör destekçisi

DSP Genel Başkanı Aksakal, HDP'yi terör örgütü PKK'yla yollarının ayrıldığına dair inandırıcı tavır sergilemedikçe "terör destekçisi" olarak göreceklerini söyledi.

DSP lideri Aksakal: HDP bize göre terör destekçisi
DSP lideri Aksakal: HDP bize göre terör destekçisi
GİRİŞ 01.10.2021 17:26 GÜNCELLEME 01.10.2021 17:26
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, terörle ve terör örgütü PKK ile yollarının ayrıldığına dair inandırıcı bir tavır sergilemedikleri müddetçe, hangi seçim kulvarında olursa olsun HDP ile aleni veya örtülü kurumsal iş birliğine giren bir partiyi "terör destekçisi" olarak göreceklerini söyledi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Aksakal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP'nin, "PKK'nın terör örgütü olmadığına dair görüşlerinde ısrarlı duruşunu sürdürdüğünü" söyleyen Aksakal, yasalar kapsamında kurulmuş, Meclis'te temsil edilen, legal bir parti olsa da HDP'nin, Türkiye'nin geleceğine ilişkin denklemlerde belirleyici bir unsur gibi değerlendirmeye alınmasının, medyanın ve siyaset kurumunun en büyük ayıbı olduğunu savundu.

HDP'nin, önümüzdeki süreçte yapılacak parlamento seçimlerinde, herhangi bir ittifak arayışında olmayacaklarını ilan ettiğini aktaran Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendileriyle de açık açık, 'aman bir ittifak kuralım' arayışında olan herhangi bir parti de henüz ortada görünmüyor. En azından biz DSP olarak böyle bir arayış içinde değiliz. Terörle ve terör örgütü PKK ile yollarının ayrıldığına dair inandırıcı bir tavır sergilemedikleri müddetçe, bunu sadece Türk milletine karşı değil, dünya kamuoyu nezdinde açık, net ve tatmin edici bir düzeyde beyan etmedikleri sürece, hangi seçim kulvarında olursa olsun HDP ile aleni veya örtülü kurumsal iş birliğine giren bir parti, bizim gözümüzde terör destekçisidir, Atatürk'ün kurduğu, vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak tanımladığı demokratik, laik Cumhuriyet'in bir hasmıdır."

Önder Aksakal, Suriye topraklarında yeni bir Kürt bölgesel yönetimi alanı yaratma girişimlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, "Terör örgütü YPG'nin elebaşlarını Pentagon'da ağırladıklarına dair bilgiler hafızalarımızdaki tazeliğini korurken, an itibarıyla ABD eliyle her türlü silah ve mühimmat desteği de artarak devam ediyor." dedi.

Aksakal, tüm siyasi partilerle görüş alışverişinde bulunmak için kurumsal ziyaretlere başlayacaklarını da kaydetti.

YORUMLAR 17
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatan Partisi ve DSP artık dışarıdan desteği bırakıp Cumhur ittifakına net bir şekilde katılmalılar
    Cevapla
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım bu işler ancak cumhur ittifakı ile çözülür buyrun gelin sizin gibi ulusalcılari mecliste görmek istiyoruz
    Cevapla
  • Şuhudi Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    Dsp nin içi incelenmeli kılıçtaroğlu ve avanesi gibi iran cı şialardan yoksa, atatürkçü lerden oluşuyorsa sıkıntı yok dsp ile yol gidilir.
    Cevapla
  • S.UYSAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçim zamanı İstanbulda hdpnin safındaydın samimi değilsin...
    Cevapla
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler chp de gözünü açsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar