HDP'nin lobicileri: O senatörler FETÖ bağlantılı

Biden’a mektup yazıp HDP’ye sahip çıkmasını isteyen senatörlerin FETÖ bağlantıları dikkat çekti. Angus King’in Gülen’in yakın adamı İlhan İşbilen’le fotoğrafları var.

HDP'nin lobicileri: O senatörler FETÖ bağlantılı
HDP'nin lobicileri: O senatörler FETÖ bağlantılı
GİRİŞ 03.10.2021 07:00 GÜNCELLEME 03.10.2021 07:02
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD’li 10 senatör Başkan Joe Biden’a bir mektup yazarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı HDP konusunda uyarmasını istedi. Demokrat Senatör Chris Van Hollen ve Cumhuriyetçi James Lankford’un öncülük ettiği mektupta senatörler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak “ülkesindeki Kürt toplumunu vatandaşlık haklarından mahrum ettiği, bundan dolayı da sorumlu tutulması gerektiğini” öne sürdü. Mektubu imzalayan diğer senatörler Demokrat Ron Wyden, Jeff Merkley, Jeanne Shaheen, Cory Booker, Ed Markey, Sherrod Brown, Cumhuriyetçi Thom Tillis ve bağımsız Angus King oldu. Bu 10 ismin tamamı da FETÖ ile sıkı ilişkileri ile tanınıyor. Bu senatörlerin seçimlerde FETÖ tarafından fonlandığı biliniyor.

CHP-FETÖ BİRLİĞİ ABD’DE
Türkiye Amerikan Birliği’nin (TAA) 2017’deki geleneksel kurultayına katılan ABD’li senatör Angus King, firari eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir ve 16 yaşından itibaren Fetullah Gülen’in yanında olmakla övünen İlhan İşbilen’le fotoğraf çektirerek, FETÖ’ye resmen destek vermişti. Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için “Türkiye’nin Bin Ladin’i” demesinin ardından harekete geçen yapılanma, Demokrat Partili New Jersey Sentörü Cory Booker’ın aracılığı ile Trump’ın yardımcısı Mike Pence’e “Görüşmek istiyoruz” mesajı iletmişti. Booker da FETÖ’yle irtibat halindeki kişi ve okullara yaptığı ziyaretlerle biliniyor.

GARANTİCİ SENATÖR DE VAR
Barış Pınarı Harekatı sonrası yeniden devreye sokulan Halkbank kumpasını köpürtme görevi Oregon Senatörü Ron Wyden’a düşmüştü. Wyden, ABD Hazine Bakanı Mnuchin’a yönelik sorgu niteliğindeki mektubunda FETÖ iftiralarına yer vererek kumpasa destek çıktı. Wyden ayrıca, Gülen’in manevi oğlu olarak bilinen FETÖ’cü Enes Kanter için Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya da bir mektup yazmış, NBA finallerinde Kanter’in Kanada’ya güvenle gidip gelebilmesi için garanti istemişti. ABD’de Türkiye ve Erdoğan düşmanlığıyla bilinen senatör Ed Markey de Kanter’i John F. Kennedy Federal Binası’nda ağırlamıştı. Türk yetkililere yaptırım uygulanmasını talep eden yasa tasarısıyla bilinen Markey, görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Terör sevicilikte sınır tanımıyor
Mektupta imzası bulunan Demokrat Senatör Chris van Hollen de FETÖ’den yüzbinlerce dolar bağış alan ve PKK sevicilikte sınır tanımayan bir isim. Hollen, Erdoğan’ın YPG elebaşı “Mazlum Kobani” kod adlı PYD/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin’e suikast talimatı verdiğini öne sürerek, Trump-Erdoğan görüşmesinin iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 21
  • Er Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    beni 30 gün kampa sokun. Bunların kellelerine bir el el sıkıp geleyim.
    Cevapla
  • S. M 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada avrupada nerede olurlarsa olsunlar infaz edin böyle Türk düşmanlarını.
    Cevapla
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    chp de fetö de efendileri küreselci sömürgecilere çalışmaya mahkum...pkk/ypg de aynı şekilde...büyük israiln kurulması için bir maşa örgüt...o yüzden abd milyar dolar silshları pkk ve ypg ye gözünü kırpmadan vermek zorunda kalıyor...
    Cevapla
  • Yalan yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye Sizin Bir Tane Senatör Adamınız yok mu .!! Siz Kamu İhale Malları İle Meşkul sunuz .!!! Zamanınız yok ki Kardaşşş .!!!
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun. İçimizdeki ermeni tohumları fetö, pkk ve ortakları ile uğraşmaktan başımızı kaldırıp dıştaki düşmanlarla uğraşmaya vakit bulamıyoruz.
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi