Ağabey'e veda! AK Parti'den vefat eden İsmet Uçma için veda mesajları

Bir süredir sağlık problemleriyle mücadele eden AK Parti İstanbul milletvekili İsmet Uçma Hakk'a yürüdü. AK Partili isimler Uçma için veda mesajları paylaştı.

GİRİŞ 11.10.2021 17:33 GÜNCELLEME 11.10.2021 22:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti kurucu üyesi ve İstanbul milletvekili İsmet Uçma hayatını kaybetti. Uçma bir süredir sağlık sorunları ile mücadele ediyordu.

İsmet Uçma'nın vefatı AK Parti camiasında derin üzüntüye neden oldu.

Kanal7 Medya Grubu'ndan taziye mesajı

AĞABEY'E VEDA

MUSTAFA ŞENTOP

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Sadece siyaset dünyamıza değil, kültür ve düşünce hayatımıza, hayat kültürümüze de zarif katkıları unutulmayacak olan İsmet Abimiz rahmet-i Rahmân'a kavuştu. Güzel ve müstakim bir hayat, güzel bir ölüm... #İsmetUcma

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Partimiz kurucularından, dava ve yol arkadaşımız, İstanbul Milletvekilimiz İsmet Uçma ağabeyimizin vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

FAHRETTİN KOCA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İsmet Uçma ağabeyimizi genç yaşında kaybettik. Farklı alanlardaki eğitimi ve aydın kimliğiyle çok yönlü bir siyasetçiydi. Birikimine coşkulu konuşmacılığı da ekleniyordu. Erken ölüm de bir takdiri ilahi. Ailesinin, dostlarının başı sağ olsun. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

SÜLEYMAN SOYLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sn. İsmet Uçma Beyefendi'nin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhum İsmet Ağabeye Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

MURAT KURUM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: İstanbul Milletvekilimiz, dava arkadaşımız, ağabeyimiz İsmet Uçma Beyefendinin vefatı hepimizi derinden üzdü. Rabbim mekanını cennet eylesin; ailesinin, sevenlerinin ve camiamızın başı sağ olsun.

İBRAHİM KALIN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Sevgili İsmet Uçma ağabey Hakk’a yürüdü. Bir nahif kalp, bir nezih ruh, bir güzel insan daha gitti. Mahzunuz bugün... Mevla ruhunu şâd, makamını âli, mekanını cennet eylesin.

NUMAN KURTULMUŞ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Gerçek bir dava adamı, ömrünü millete ve ümmete adamış, fedakar bir dost, kıymetli kardeşim İsmet Uçma bu fani alemden göç etti. Allah rahmet eylesin. Makamı âli, mekânı cennet olsun. Camiamızın başı sağolsun.

ÖMER ÇELİK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik:  Ahh be İsmet abi. Yüreğimiz yandı. 
“Güzel insan” diye birşey varsa o sendin. 
Sen çok güzel ve çok bilgeydin. 
Gerçek bir insan, büyük bir kişiliktin. 
Allah sana rahmet etsin. Gerçek bir sevgiyle ve temiz bir yürekle bağlı olduğun Rabbimize kavuştun. 

HAMZA DAĞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Partimizin kurucularından, İstanbul Milletvekilimiz İsmet Uçma ağabeyimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. İsmet Uçma'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanını cennet, makamını âli eylesin.

MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Düşünce ve yayın dünyamızın duayen ismi, siyasetimizin örnek siması İsmet Uçma Ağabeyimize Allah’tan rahmet dilerim. Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun. Mekanın cennet olsun İsmet Ağabey.

HAYATİ YAZICI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: AK Parti siyasetine entellektüel açıdan kıymetli katkılar sunan, duruşu ile örnek olan parti kurucumuz, İstanbul Milletvekilimiz İsmet Uçma Beyefendinin vefatından derin üzüntü duydum. Kendisi saygın kişiliğiyle her zaman hayırla yad edilecektir. 
Makamı âli, mekanı cennet olsun.

NACİ BOSTANCI

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı: Değerli İstanbul milletvekilimiz, bilgeliğine ve insanlığına her daim şahit olduğumuz İsmet Uçma vefat etmiştir. Ailesine dostlarına aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

BÜLENT TURAN

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Sen de gittin ağabey... İstanbul Milletvekilimiz İsmet Uçma, davasına olan bağlılığı, nezaketi, samimiyeti ve ağabeyliğiyle kıymetli hatıralar bıraktı ... Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

MAHİR ÜNAL

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: Sen hep neşeli ve kalender halinle kalbimizde olacaksın. Sağlam bir müslüman, azimli bir fikir işçisi ve müstağni bir insan olarak yaşadın ve emaneti onurunla teslim ettin. Sen gittin ve ardında güzel bir hoş seda bıraktın. Mekanın cennet olsun İsmet abi.

 

BEKİR BOZDAĞ

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'da İsmet Uçma için, "İstanbul milletvekilimiz, kıymetli kardeşim İsmet Uçma’nın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhum İsmet Uçma kardeşime Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim. Rabbim, merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet, makâmı âlî olsun." mesajını paylaştı.

ALİ YERLİKAYA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın İsmet Uçma’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun.

OSMAN NURİ KABAKTEPE

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Siyasetin bilge abisi, kıymetli büyüğümüz, İstanbul Milletvekilimiz İsmet Uçma Hakk’a yürüdü. Merhum dava arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

AK Parti Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, üzücü haberi Twitter adresinden duyurarak, "Değerli dostum, ağabeyim, yol arkadaşım İsmet Uçma Hakk’a yürüdü; Rabbim rahmetiyle muamele etsin, mekanı Cennet olsun. Başımız sağolsun" dedi.

TUNCAY SONEL

Ordu Valisi Tuncay Sonel: Ordulu Hemşehrimiz İstanbul Vekilimiz İsmet Uçma Abimize Allah’tan rahmet; Ailesine, sevdiklerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun. 

Ak Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt: Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Sn. İsmet Uçmaya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve partimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan: İstanbul milletvekilimiz, yol arkadaşımız, kıymetli ağabeyimiz İsmet Uçma’yı kaybettik.
Yayıncılık dönemlerinden beri tanıştığımız merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum.

Mekanı cennet olsun.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız: 

İstanbul Milletvekilimiz, entelektüel birikiminden istifade etmeye çalışarak, çokça kez sohbetlerinde bulunduğum, çok değerli büyüğüm 
ismet Uçma ‘nın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim.

Kendisine Allah’tan rahmet,AK Parti ailemize baş sağlığı diliyorum.

Gerçekten üzgünüm.

 

YORUMLAR 10
  • TOKATLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun tüm AKP camiasının ve sevenlerinin başı sağolsun.
    Cevapla
  • Mustafa Türen 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET Eylesin mekanı cennet olsun inşaallah
    Cevapla
  • Osman Bube 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc rahmet eylesin mekanı cennet olsun, Allah cc ailesine sabırlar versin, sen gittin Kardeşim bizlerde arkandan geleceğiz, Allah cc imandan ve Müminler den bizleri ayırmasın.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    mıllete hızmet yolunda omrunu harcayanlardan allahım bın kere razı olsun kabrıne amelı temız gıdenlerden nasıp eyle allahım
    Cevapla
  • C.kon 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!