Merakla beklenen kanun teklifi AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM'ye sunuldu

Son Dakika haberi; İhracatçıların merakla beklediği İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’ne İhracatçı Birliklerince gerekli sermaye katkısının sağlanması için 19 maddelik teklif TBMM'ye sunuldu.

Merakla beklenen kanun teklifi AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM'ye sunuldu
Merakla beklenen kanun teklifi AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM'ye sunuldu
GİRİŞ 15.10.2021 14:47 GÜNCELLEME 15.10.2021 16:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ihracata yönelik yatırım ve üretimin teşvik edilmesine yönelik kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

KOMİSYONUN KABULÜ HALİNDE SONRAKİ HAFTA GENEL KURUL’DA SUNULACAK

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan kanul teklifi ile ilgili "Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi’ni, Meclis takvimi el verdiği takdirde haftaya Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda, komisyonun kabulü halinde ise sonraki hafta Genel Kurul’da görüşmeyi planlıyoruz." dedi.

"Türkiye, salgına rağmen, dünyadaki krizlere rağmen sorunlarını çözüyor, ekonomide büyüme iddiasından vazgeçmiyor. diyen Turan "Milletimizin refahı için ihracatı oldukça önemsiyoruz. Biliyoruz ki ihracata dayalı yüksek katma değerli üretim, daha güçlü bir ekonomi demek. O yüzden ihracatçılarımızın önünü açmaya, sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. İhracatçılarımızın en önemli meselelerinden birinin “finansman erişiminde teminat sorunu” olduğunu biliyoruz. Bu yüzden İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu." ifadelerini kullandı.

Turan kurulan şirketin faydalarını şu sözlerle ifade etti; ihracatçılarımızın en büyük sorunu olan kredide kefalet sorununun ortadan kalkması, ihracatçılarımızın krediye erişim maliyetinin düşürülmesi, ihracatımızın tabana yayılması ve ihracatın büyümeye katkısının sürdürülebilir kılınması amaçlanıyor.

"SERBEST BÖLGELERİN KURULMASINI TEŞVİK EDİYORUZ"

İhracatçılara büyük kolaylıklar getiren teklifle ilgili Turan şu ifadeleri kullandı;

19 md’lik Teklifimizle; ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetlerle iştigal eden firmaların teminat ihtiyaçlarını karşılayan ihtisaslaşmış bir kefalet kurumu olan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’ne İhracatçı Birliklerince gerekli sermaye katkısı sağlanması için önemli adımlar atıyoruz. İhracatçılarımıza yük olmadan bu adımları atıyoruz. Yine ihracata yönelik yatırım ve üretimin teşvik edilmesi, doğrudan yabancı yatırımlar ile teknoloji girişinin hızlandırılması ve işletmelerin ihracata yönlendirilmesi için önemli işlevi olan Serbest Bölgelerin kurulmasını teşvik ediyoruz.

Ayrıca Teklifte esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının seçim dönemlerinde adayların eşit şartlara sahip olmasını sağlamak gibi farklı düzenlemeler de mevcut.

Milletvekillerimizin, Bakanlığımızın büyük emekleri oldu. Yasalaşma sürecinde tüm partilerimizin katkılarını bekliyoruz. Şimdiden ihracatçılarımıza, üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

İHRACATI GELİŞTİRME ANONİM ŞİRKETİ'NİN İHRACATÇILARA SAĞLADIĞI KOLAYLIKLAR

İhracatçılarımızın finansmana erişiminde teminat sorununu ortadan kaldırmak için İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi geçtiğimiz günlerde kuruldu.

Kurulan Şirketle birlikte;

 - İhracatçılarımızın en büyük sorunu olan kredide kefalet sorunu ortadan kalkacak

- İhracatçılarımız kredi almak için fabrikasını, arsasını bankaya ipotek vermek zorunda kalmayacak

-  Bu sayede ihracatçılarımızın krediye erişim maliyeti düşecek

- İhracatımız tabana yayılacak

- İhracatın ekonomik büyüme üzerindeki pozitif etkisi artacak ve ihracatın büyümeye katkısı sürdürülebilir kılınacak.

KANUN TEKLİFİNDE NELER VAR?

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile;

- İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetlerle iştigal eden firmaların teminat ihtiyaçlarını karşılayan ihtisaslaşmış bir kefalet kurumu olan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketine İhracatçı Birliklerince gerekli sermaye katkısı sağlanması için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması öngörülüyor.

- İhracata yönelik yatırım ve üretimin teşvik edilmesi, doğrudan yabancı yatırımlar ile teknoloji girişinin hızlandırılması ve işletmelerin ihracata yönlendirilmesi için önemli işlevi olan Serbest Bölgelerin kurulması teşvik ediliyor.

Bununla birlikte;

- Şirket ortakları ile şirket alacaklılarının menfaatleri göz önünde bulundurularak şirketlerin tasfiye süreçlerinin basitleştirilmesi ve hızlandırılması hedefleniyor.

- Yedieminlerdeki araçların ekonomik değerlerini yitirmelerini önlemek amacıyla tasfiye işlemlerinin daha etkin ve hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için düzenleme yapılıyor.

- Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının seçim dönemlerinde adayların eşit şartlara sahip olmasını sağlıyor.

- Ve ihtiyaç olduğu değerlendirilen diğer bazı alanlara ilişkin olarak düzenlemeler yapıyor.

YORUMLAR 4
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    hal yasası fahiş fiyat yasası bekliyorduk
    Cevapla
  • Eyt 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyt teklifimi verecen
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende eyt çıkacak Zanettim
    Cevapla
  • erol 2 yıl önce Şikayet Et
    beceremediniz.lütfen müsade edin.Ali Babacan hallediversin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...