Merkel yarın Türkiye'ye gelecek

16 yıldır görevde olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, veda ziyaretleri kapsamında yarın Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Merkel yarın Türkiye'ye gelecek
Merkel yarın Türkiye'ye gelecek
GİRİŞ 15.10.2021 19:52 GÜNCELLEME 15.10.2021 19:53
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle yarın Türkiye'ye çalışma ziyareti yapacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler de yer alacak.

"TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PARTNER"
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendileri için önemine işaret ederek, "Türkiye, bizim için önemli ve yakın bir partnerdir. Ülkelerimiz birçok yönden birbirine bağlı." dedi.

Seibert, Almanya'da milyonlarca insanın aile köklerinin Türkiye'de olduğunu belirterek "Bunlar temelde bu ülke ile kişisel köprü oluşturuyor. Bu nedenle bizim için Alman hükümeti olarak Türkiye ile yakın, yapıcı ve güven içinde birlikte çalışmak önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Farklı değerlendirmeler olduğunda bile görüşmeye devam edildiğini vurgulayan Seibert, "Türkiye'nin jeostratejik konumu nedeniyle bizi birbirimize bağlayan çeşitli uluslararası konular var. Türkiye, NATO partneridir." ifadelerini kullandı.

Seibert, Alman hükümetinin, özellikle Suriye’den milyonlarca insanı kabul etmesinden dolayı Türkiye’nin başarısına işaret ettiğini belirterek "Bunun Avrupa tarafından kabul edilmesi gerekiyor." dedi. Seibert, bunun, AB’nin Türkiye ile yaptığı göç mutabakatının temel düşüncesi olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 21
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Elveda merkel kendine iyi bak
    Cevapla
  • halit 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımız çok daha lider eskitir Allahın izniyle
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    yaşayan en iyi siyasetçi
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Polonya yahudisiydi
    Cevapla
  • Kapak resmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Merkel bitti sözü yok kaybettiler kaybedenle deyil kazananla irtibat daha iyidir ne diyecek merkel kem küm kem küm luzumsuz notlar falan filan sahte iyi dilekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor