Son dakika haberi: "Siyasi cinayet" iddiaları sonrası Başkan Erdoğan harekete geçti!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, bazı muhalefet partilerinin "siyasi cinayet" iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.

Son dakika haberi: "Siyasi cinayet" iddiaları sonrası Başkan Erdoğan harekete geçti!
Son dakika haberi: "Siyasi cinayet" iddiaları sonrası Başkan Erdoğan harekete geçti!
GİRİŞ 18.10.2021 12:17 GÜNCELLEME 18.10.2021 15:35
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "siyasi cinayet" iddialarına ilişkin söylemlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, söz konusu iddialarla ilgili gerekli incelemenin yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir kamuoyunda tartışılan "siyasi cinayet" iddiaları ile ilgili olarak 15 Ekim'de avukatı Doç.Dr. Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı müracaatta bulundu.

Avukat Doç. Dr. Hüseyin Aydın'ın savcılığa müracaat dilekçesi ortaya çıktı. Dilekçede, bir süredir siyasi cinayetlerin işleneceğine dair bir kısım iddiaların kamuoyuyla paylaşıldığına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bu partilerin bir kısım temsilcilerinin bu doğrultuda somut herhangi bir bilgi içermeyen beyanlarda bulunduklarına dikkat çekildi. Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de geçmiş yıllarda bir kısım siyasi cinayetlerin işlendiği, bu cinayetlerle birlik ve beraberliğimizin hedef alınarak toplumsal mühendislik çabalarına girişildiği bilinen bir gerçektir. Ayrıca bazen de bu tarz iddiaların halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla sorumsuzca dile getirildiği de gözlenmiştir. Bu nedenle meselenin vuzuha kavuşması adına söz konusu iddialarla ilgili gerekli incelemenin yapılmasını, iddia sahiplerinin bilgisine başvurularak, varsa iddiayı destekleyici bilgi, belge ve delillerin celp edilmesini, herhangi bir delile ulaşılması halinde faillerle ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılmasını, talep etme gereği hasıl olmuştur."

YORUMLAR 35
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    KRİPTO KEMAL, KENDİSİ ZATEn, BAŞLI BAŞINA SİYASİ CİNAYET.
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu laf chp'nin uydurduğu bir Laftır. Sebebi chp'nin temel kadrosunun böyle bir şeyi Arzu lamasından kaynaklanmaktadır.
    Cevapla
  • Genc 2 yıl önce Şikayet Et
    Dilara peki niye mudahale yok
    Cevapla
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakaret edenler ceza Almalı REİİS TÜRKİYE HALKININ VEKİLİDİR BENCE GEREKEN Yapılmalı
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    REIS bızler devlet memuruyuz bu adam bızı nasıl tehtıd eder bızler okuyarak bu duruma geldık kımsenın maşası olmadık bızler sahıpsız degılız bu mıllet sahıpsiz degıl
    Cevapla
  • Semih 2 yıl önce Şikayet Et
    Memursan ozaman git.kilicdarogluna davani ac..Reise nie dert yaniyorsun..Reismi arayacak senin hakkini..Iyi Be Memursunya ekmek elden su golden..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz