Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Muhtarlar Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '19 Ekim Muhtarlar Günü' nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen etkinliğe bir video mesaj gönderdi.

GİRİŞ 19.10.2021 11:58 GÜNCELLEME 19.10.2021 12:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '19 Ekim Muhtarlar Günü' nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen etkinliğe bir video mesaj gönderdi. Türkiye'nin her karış toprağında hizmet veren yaklaşık 50 bin muhtarla gönül gönle verdiklerini belirtti. 19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan ettiklerini anımsatan Erdoğan, "Bilindiği gibi milletimizin teveccühü ile Cumhurbaşkanı görevine ilk seçilişimizin ardından 2015 yılı başından itibaren ülkemizin 81 vilayetinin tamamından muhtarlarımızla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmeye başladık. Tam 50 ayrı toplantıyla, ülkemizdeki demokrasi piramidinin tabanını oluşturan muhtarlarımız ve zirvesini temsil eden Cumhurbaşkanı arasında samimi ve hasbi diyalog kanalı oluşturduk" diye konuştu.

'MUHTARLIK MÜESSESESİNİ HAKKI OLAN KONUMA GETİRDİK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantılarda hasbihal etmenin yanında muhtarlar aracılığıyla pek çok vatandaşın, mahallenin, şehrin sıkıntılarını çözdüklerini belirterek, "Sizlerle birlikte geliştirdiğimiz bu yöntemi İçişleri Bakanlığımız bünyesinde ihdas ettiğimiz Muhtarlık Daire Başkanlığı ve Muhtarlık Bilgi Sistemi ile kurumsallaştırarak daha etkin şekilde kullanılabilir hale getirdik. Bu mekanizmalar vasıtasıyla muhtarlarımızın ve muhtarlıklarımızın meselelerinin en üst düzeyde ve tek elden takibini sağladık. Muhtarlarımıza illerimizde vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer yerlerde ise belediye başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirlenmesini temin ettik" dedi.

Bu istişareler sayesinde muhtarların en büyük sıkıntılarından biri olan SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağladıklarını anımsatan Erdoğan, "Muhtar maaşlarında da ciddi artışlar yaptık. Tek tip kimlik belgesinden, silah ruhsatı harcına kadar pek çok konuda muhtarlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesine vesile olduk. İhtiyaç duyulan yerlerdeki uygun kamu arazileri üzerinde muhtarlık binaları yapılmasının yolunu açtık. Böylece muhtarlık müessesesinin zaten hakkı olan konuma gelmesini temin ettik" diye konuştu.

Koronavirüs salgını döneminde muhtarların Vefa Sosyal Destek Grupları bünyesinde hizmetler gerçekleştirdiğini anımsatan Erdoğan, "Mahallesinde yaşayan her bireyin sağlığının takibinden, temel ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar her konuda ilgili birimlerimize yol gösteren, onlarla birlikte gece gündüz çalışan muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığım döneminde hapis cezası aldığımda, birileri güya kendi akıllarınca sizleri küçümseyerek 'muhtar bile olamaz' manşetleri atmışlardı. Biz kendimiz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık muhtarlarımızı da hak ettikleri konuma getirdik. Muhtarlarımızın da kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmayarak gayretleri ve ferasetleri ile bu konunun hakkını vermeye başladıklarını memnuniyetle görüyoruz" dedi.

'HEP BİRLİKTE DERTLİ OLACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada kendilerindeki muhtarlık kurumu gibi yerel demokrasinin böylesine yaygın ve etkin bir şekilde uygulanabildiği pek az ülke olduğunun altını çizerek, "Devletin; mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve köy ahalisinin de devlet nezdindeki temsilcisi olarak muhtarlarımızla daha yapacak çok işimiz var. Bizim işimiz Türkiye'ye eser kazandırmak, sizlerin işi de mahallenize, köyünüze sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana Hazretlerinin 'dert insana yol gösterir' sözünü anımsatarak, "Hep birlikte dertli olacağız ki ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı ne zaman yapacağımızı görebilelim. Biz bugüne kadar muhtarlarımızla yol yürüdük bundan sonra da onlarla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil